Life&style

Kakva šefica! Zaposlenicima daje "slobodne dane za mamurluk" kad idu van

  • Nije lako nakon burne večeri ustati i krenuti na posao. Možda da nazovem da imam virozu?
  • Ova šefica to je spriječila: njezini zaposlenici mogu čak i unaprijed rezervirati "mamurluk dan" i ostati kod kuće
  • Napravila je dobro, kažu stručnjaci, zaposlenici su sretniji, razvija se poštenje, a radno okruženje je ugodno, a posao se ipak obavi

Nije uvijek lako ovo doba godine, posebno kad se nevini popodnevni domjenak protegne duboko u noć, a sljedeće jutro treba na posao. Zato je jako, jako dobro imati šeficu poput britanke Claire Crompton. Direktorica digitalne marketinške tvrtke The Audit Lab kaže da njezini zaposlenici uvijek mogu unaprijed rezervirati "mamurluk dan" ako znaju da će imati buran izlazak. Ona smatra da poslodavci trebaju nuditi takve pogodnosti, posebno ako žele privući talentirane ljude u mala mjesta kao što je Bolton u kojem je njezina tvrtka.

Možda vas zanima Top 3 poklona koja bismo rado ugledale pod borom Rubrika Life&style Life&style

Claire nadalje objašnjava kako "dan za mamurluk" razvija poštenje među zaposlenicima i ako imaju dan za mamurluk neće lagati i uzimati bolovanje. U čemu je još razlika? Na mamurluk dan ipak moraju odraditi posao, ali to mogu obaviti na kauču kod kuće, u pidžami. Ovaj model skrojen je posebno za milenijalce koji vole izaći i usred tjedna, na primjer na pub kviz, pa si mamurluk dan rezerviraju unaprijed. Zapravo, sasvim logična odluka šefice koja se na web stranici kompanije predstavlja kao "prosecco-loving yummy mummy".

 | Autor: Facebook/TheAuditLab Facebook/TheAuditLab

Šefica Claire Crompton i njezini zaposlenici na božićnom partiju u tvrtki

U ovo doba godine ova poslovna odluka je još aktualnija jer su druženja s klijentima i u popdnevnim i večernjim satima očekivana. Sistem, kažu i sami zaposlenici nitko ne zlorabi dok stučnjaci ističu važnost pozitivnog i zdravog radnog okruženja jer o tome ovisi dobrobit svih u tvrtki. Inače, nedavno istraživanje BBC-ja pokazalo je kako 40 posto zaposlenika u Velikoj Britaniji radije laže da su bolesni nego da priznaju da im treba predah od posla - dan za izležavanje u krevetu.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0