- Kruh od sladoleda i brašna?! Da, doro si pročitala, a imamo tako jednostavan recept koji je na svojim stranicama objavio i slavni proizvođač sladoleda Ben&Jerry’s
- Možeš se držati recepta i napraviti najjednostavniju i ukusnu varijantu, ali kruh možeš lako pretvoriti u kolač
- Uz dodatak čokoladnih komadića, suhog voća ili orašastih plodova, dobit ćeš pravu rapsodiju okusa, a kolač možeš ukrasiti i kuglicom sladoleda na vrhu, mljac!
Zvuči nevjerojatno, ali jesi li znala da se kruh može napraviti samo od dva sastojka a koja pri tom ne uključuju vodu?! I nas su pomalo zbunili recepti o ovom brzom omiljenom ugljikohidratu iz pećnice, ali kada smo naišli na recept na službenim stranicama Ben&Jerry’s sumnje više nije bilo- zaista je moguće (i to uspješno) napraviti kruh od samo brašna i sladoleda!
Kako bi bila sigurna da će ti ispasti baš savršeno, trebala bi pripaziti na nekoliko tehničkih sitnica, a ostalo je zaista lako. Kruh zapravo nije toliko sladak, pa ga slobodno možeš i jesti a svojim najdražim čokoladnim namazima, maslacem i finim marmaladama i džemovima. Naravno, u izradi se možeš odlučiti i za slađu verziju koja će samostalno biti dostatna za fini zalogaj uz kavicu.
Zamisli izraz lica prijateljice dok joj govoriš da si poslasticu napravila od sladoleda i brašna!
Sastojci:
- 930 ml sladoleda okusa po izboru (ili 2 pakiranja Ben&Jerry’s sladoleda po izboru)
- 375 grama samodizajućeg brašna (ili brašno pomiješaj sa žličicom praška za pecivo i prstohvatom soli)
- Opcionalno: 1 žlica šećera ako želiš da kruh bude sladak
Ovo je definitivno najoriginalniji desert za ljetna druženja: isprobaj sladoled s roštilja
Nekoliko naputaka prije izrade:
- Prije nego što ćeš pomiješati sladoled i brašno, potpuno otopi sladoled kako bi kruh bio ujednačene teksture
- Planiraj unaprijed i sladoled otopi na sobnoj temperaturi. Korištenje mikrovalne promijenit će strukturu molekula u sladoledu pa krajnji rezultat možda neće ispasti kako si se nadala
- Pokušaj pokušaj izgladiti sve grudice u tijestu, ali probaj ne mijesiti tijesto suviše dugo! Samo ga zamiješaj dok se sastojci sasvim ne povežu i to je to!
Izrada:
- Zagrij pećnicu na 175 °C. Namasti manji kalup za pečenje kruha i stavi ga sa strane. Pomiješaj sve sastojke u jednoj zdjeli.
- Tijesto za kruh stavi u kalup za pečenje kruha, a zatim u zagrijanu pećnicu na 50-60 minuta. Kako bi izbjegla da korica pregori, nakon 30-40 minuta kruh možeš zaštiti aluminijskom folijom.
- Kruh izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
- Za potpuni sladoledni doživljaj na krišku kruha stavi kuglicu dvije sladoleda a možeš je ukrasiti i s malo tučenog vrhnja i listićem metvice.
• Kruh možeš oplemeniti i dodacima poput sušenog voća, orašastih plodovia ili čokoladnih komadića.
Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.