Life&style

Kakva luda ljetna ideja! Kruh od dva sastojka – brašna i sladoleda osvojit će te na prvu

  • Kruh od sladoleda i brašna?! Da, doro si pročitala, a imamo tako jednostavan recept koji je na svojim stranicama objavio i slavni proizvođač sladoleda Ben&Jerry’s
  • Možeš se držati recepta i napraviti najjednostavniju i ukusnu varijantu, ali kruh možeš lako pretvoriti u kolač
  • Uz dodatak čokoladnih komadića, suhog voća ili orašastih plodova, dobit ćeš pravu rapsodiju okusa, a kolač možeš ukrasiti i kuglicom sladoleda na vrhu, mljac!

Zvuči nevjerojatno, ali jesi li znala da se kruh može napraviti samo od dva sastojka a koja pri tom ne uključuju vodu?! I nas su pomalo zbunili recepti o ovom brzom omiljenom ugljikohidratu iz pećnice, ali kada smo naišli na recept na službenim stranicama Ben&Jerry’s sumnje više nije bilo- zaista je moguće (i to uspješno) napraviti kruh od samo brašna i sladoleda!

Ben&Jerry's sladoledi za pse Možda vas zanima Ban&Jerry's je izbacio sladolede za pse! Što bi na ovu poslasticu 'rekao' tvoj ljubimac? Rubrika Life&style Life&style

Kako bi bila sigurna da će ti ispasti baš savršeno, trebala bi pripaziti na nekoliko tehničkih sitnica, a ostalo je zaista lako. Kruh zapravo nije toliko sladak, pa ga slobodno možeš i jesti a svojim najdražim čokoladnim namazima, maslacem i finim marmaladama i džemovima. Naravno, u izradi se možeš odlučiti i za slađu verziju koja će samostalno biti dostatna za fini zalogaj uz kavicu.

Kruh od sladoleda i brašna, Ben&Jerry's | Autor: Ben&Jerry's Ben&Jerry's Kruh od sladoleda i brašna, Ben&Jerry's

Zamisli izraz lica prijateljice dok joj govoriš da si poslasticu napravila od sladoleda i brašna! 

Sastojci: 

  • 930 ml sladoleda okusa po izboru (ili 2 pakiranja Ben&Jerry’s sladoleda po izboru)
  • 375 grama samodizajućeg brašna (ili brašno pomiješaj sa  žličicom praška za pecivo i prstohvatom soli)
  • Opcionalno: 1 žlica šećera ako želiš da kruh bude sladak

Ovo je definitivno najoriginalniji desert za ljetna druženja: isprobaj sladoled s roštilja

Nekoliko naputaka prije izrade:

  1. Prije nego što ćeš pomiješati sladoled i brašno, potpuno otopi sladoled kako bi kruh bio ujednačene teksture
  2. Planiraj unaprijed i sladoled otopi na sobnoj temperaturi. Korištenje mikrovalne promijenit će strukturu molekula u sladoledu pa krajnji rezultat možda neće ispasti kako si se nadala
  3. Pokušaj pokušaj izgladiti sve grudice u tijestu, ali probaj ne mijesiti tijesto suviše dugo! Samo ga zamiješaj dok se sastojci sasvim ne povežu i to je to!

Izrada:

  1. Zagrij pećnicu na 175 °C. Namasti manji kalup za pečenje kruha i stavi ga sa strane. Pomiješaj sve sastojke u jednoj zdjeli. 
  2. Tijesto za kruh stavi u kalup za pečenje kruha, a zatim u zagrijanu pećnicu na 50-60 minuta. Kako bi izbjegla da korica pregori, nakon 30-40 minuta kruh možeš zaštiti aluminijskom folijom. 
  3. Kruh izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi. 
  4. Za potpuni sladoledni doživljaj na krišku kruha stavi kuglicu dvije sladoleda a možeš je ukrasiti i s malo tučenog vrhnja i listićem metvice. 

• Kruh možeš oplemeniti i dodacima poput sušenog voća, orašastih plodovia ili čokoladnih komadića.

Dobar tek!

Photo: Instagram@lejla.fili
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    izvrstan