Life&style

Kakva genijalna ideja! Ukrašavanje domova ovim neobičnim biljkama u obliku meduze je postao pravi hit

  • Sukulente volimo jer su uistinu zahvalne biljke, jednostavne za održavanje
  • Osim toga, njihove raskošne glavice dolaze u mnoštvu oblika, boja i veličina
  • Ljubitelji ovog cvijeća u njihovom uzgoju otišli su korak dalje i pripremili pravo malo morsko remek djelo

Sukulenti su postale vrlo popularne biljke u ukrašavanju eksterijera i interijera, posebno jer im ne treba toliko pažnje kao drugim biljkama. Uz to, odličnu reputaciju zaslužili su zbog raznovrsnosti svojih oblika, boja i veličina. Ove male šarmantne glavice mnogi su prihvatili u svojim domovima, a neki su otišli korak dalje i pretvorili ih u mala morska remek djela. Simpatični sukulenti meduze smiješe se iz mnogih vrtova, a ideju možeš slobodno preuzeti i ti i prilagoditi ih svojim interijerima. 

Možda vas zanima Sukulenti poput kaktusa i aloe nisu samo ugodni oku, već djeluju i na tvoje tijelo. Evo na koje sve načine Rubrika Life&style Life&style

Sve što ti treba su viseća košara za biljke, mješavina tla za sadnju i najmanje dvije vrste sukulenta. Jednu vrstu ove biljke možeš posaditi na dno košare tako da viseća biljka slobodno pada, a drugu vrstu možeš zasaditi u zemlju na vrhu košare. 

Iako sukulenti slove kao neuništive biljke, dat će ti do znanja ako ih tretiraš na krivi način ili im ne omogućiš barem minimum potrebnih uvjeta. Kako bi uživala u njihovoj najraskošnijoj ljepoti prije (pre)sadnje nabavi zemlju koja je smjesa komposta i pijeska s malo gline, kako bi voda mogla oticati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#succulentjellyfish #succulentaddict #succulentgifts #framedgarden

A post shared by Marie Trostler (@emtdesign) on

Pripazi na suhe listiće i uklanjaj ih redovito. Najbolje bi bilo da svoje sukulente zalijevaš raspršivačem i to svakih dva tjedna. Bez obzira odlučiš li ih draži vani ili unutar doma, najbolje bi bilo da sukulente ne izlažeš direktnoj sunčevoj svjetlosti

Možeš ih tretirati prihranom, najbolje u razdoblju od proljeća do jeseni kada sukulenti rastu. 

Sretno s uzgojem i uživaj u ljepoti svojih sukulenata. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#echeveria #succulents #succulentjellyfish #succulentsphere #picfrompinterest #couldusespanishmoss

A post shared by SJ & M by Carla Askew (@succulentjoy) on

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0