Life&style

Kako zapravo treba piti vodu

Svi znamo koliko je voda važna za život i cjelokupno zdravlje. I tajna sjajne kože i dobrog sna krije se u nekoliko čaša vode, a to su samo neki od benefita. No, pijemo li je cijeli život na krivi način? Evo bolji i učinkovitiji način

"Nisam savršena niti to moram biti. Nije u tome poanta. Način na koji se osjećate, iznutra, snažno se reflektira na van - na vašoj koži. Za mene je tek to prava ljepota". Ovako inspirativno jednom je prilikom govorila o ljepoti govorila Alicia Keys i ovom kratkom porukom potaknula na razmišljanje. Jer, tko se ne bi želio osjećati tako dobro u svojoj koži?  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Za ovaj način razmišljanja pjevačice djelomično je zaslužna i njezina vizažistica Dotti Streeters koja je promijenila način razmišljanja novih naraštaja vizažista, wellness stručnjaka i osobnih trenera. Vlastite spoznaje i znanje o pijenju vode naučila je od gruzijskih žena koje je posjećivala na tretmanima limfne masaže. Njihov tradicionalni način pijenja vode, za nas Zapadnjake pravi "life-changing" obrat ukratko se može ispričati ovako: od jutra do podne popiti dvije litre vode, od 2 sata do 5 sati popodne jednu litru, a  nakon toga piti samo po potrebi.

Možda vas zanima Zašto NIKAD ne bi smjela puniti ponovno bocu bez da je prethodno opereš Rubrika Life&style Life&style

Za što zapravo služi ovakav raspored?

1. Prvi val hidratacije ujutro pročišćava tvoje bubrege i jetru

2. Nakon što si u potpunosti hidratizirana, trebat će ti manje krema, balzama i losiona, a tvoja će koža izgledati puno bolje. Bez obzira na godišnje doba ova tehnika će te osloboditi preparata za usne i osjetljivu kožu.

3. Treći korak će te poštedjeti odlazaka na WC tijekom noći. Tvoj san bit će neisprekidan, tijelo odmorno, a um naspavan.

Da ponovimo:

Od buđenja do 14 sati: 2 litre vode

Od 14 do 17 sati: 1 litra vode

Od 17 sati do odlaska na spavanje: po potrebi (što manje).

Isprobaj, ovo je jedan od lakših izazova, a može unijeti veliku i pozitivnu promjenu u život!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0