Life&style
Parižanke plijene pozornost praktičnom elegancijom

Kako u blagdansko vrijeme izgledati chic i zablistati u masi? Znaju Parižanke, a ovo su njihovi trikovi

  • Svake godine želimo izgledati još ljepše i osjećati se još bolje, zar ne? Pa i ove zime sigurno ćemo uzeti u obzir savjete zbog kojih ćemo biti  très chic
  • Ima li boljih uzora od Francuskinja, točnije Parižanki, koje svojim nenametljivim stilom donose praktičnu eleganciju u svijet mode i lifestylea
  • Ne samo što ćemo ti pomoći izabrati statement komade već ćemo ti otkriti i pokoji novitet s modnih pista i simpatične detalje zbog kojih će ti najradosnije razdoblje u godini biti još veselije 

Čime nas to Francuskinje oduševljavaju pa su dobile vlastiti termin kada pričamo o svemu što ima veze s ljepotom življenja? One su stylish, umjerene, provokativne točno koliko to treba, zrače nekim posebnim chicom, nenametljivim seksepilom i ležernošću. A da bi bile točno takve (vrijedne divljenja i kopiranja) uživaju u svojim rutinama koje mnogi pokušavaju razotkriti.

Naravno, i mi smo to pokušali napraviti ove zime, a  sve kako bismo ti donijeli odlične savjete zbog kojih ćeš svoj izgled i svakodnevicu učiniti još ljepšima i ugodnijima – ali i ovo blagdansko razdoblje učiniti nezaboravnim!

Umjesto beretke - potraži odličan šal

Čak bi renomirani francuski stilisti morali pretražiti internet kako bi ispravno namjestili beretku. Iako je iz nekog razloga beretka postala stereotip koji se veže za ovu zemlju, zapravo, pravi Francuzi teško bi uz ovaj modni dodatak stavili ispred i pridjev - francuska (beretka).

Umjesto ovog  ‘grešnog’ gafa, prave Parižanke imat će kolekciju divnih šalova kojim će šarmantno podignuti kombinaciju i tako svojoj garderobi (ili kosi) uvijek iznova udahnuti novi život. Od tkanina, boja, načina vezanja…izbor je toliko širok i uzbudljiv!

Francuskinje vole nositi šalove | Autor: @eleonore.leojeanne @eleonore.leojeanne Francuskinje vole nositi šalove

Razmazi se ugodnom toplinom napitaka

Blagdansko ozračje oživjelo je ulice mnogih gradova i donosi nam prilike za uživanje u omiljenim ritualima.  Na trgovima ili (kako nas u posljednje vrijeme situacija sve više motivira) u domovima uživamo u kuhanom vinu i toplim napicima sa svojim najdražim prijateljicama ili članovima obitelji. Sigurno imaš svoj omiljen napitak, a  znaš li kako u njemu uživaju  Francuskinje?

Umjesto u šalicama s ručkicom, svoj čaj, kuhano vino, punč ili drugi napitak piju iz zdjelica koje se potom obuhvate objema rukama. Genijalan je ovo način za ugrijati ruke u hladnim zimskim danima, a ima nešto sasvim ugodno u ovom ritualu zbog kojeg ćeš se poželjeti još više sklupčati uz voljenu osobu. 

Parižanke uživaju u kapljicma omiljenog napitka | Autor: @sabinasocol @sabinasocol Parižanke uživaju u kapljicma omiljenog napitka

Nabavi kaput muškog kroja (ili ga posudi od dragog)

Kako je revolucionarka Coco Chanel pokazala u značajnom trenutku za modnu povijest - nosi se praktično i elegantno. Iako se ime ove ikone veže za visoku modu, ona je zaslužna za to što smo prigrlili komade odjeće koji su se do tada smatrali isključivo muškima. Odijela s hlačama tako su uz malu crnu haljinu pronašla put do ljubiteljica mode i tamo ostala, a danas ćemo rado, baš kao i Francuskinje, uživati u modelima kaputa pomalo muškog kroja koje ćemo nositi na ženstvene potpetice i čizme.

Upravo je to tajna francuskog stila - eksperimentiranje s muževnijim komadima odjeće uz uvjerljivo ženstveno samopouzdanje! Imaš li već oversize kaput kroja koji bi odgovarao i tvome dečku?

Francuskinje biraju kapute pomalo muškog kroja | Autor: @eleonore.leojeanne @eleonore.leojeanne Francuskinje biraju kapute pomalo muškog kroja

Francuskinje znaju - njegovana koža je najprivlačniji adut

Koža koja privlači svojim sjajem i potiče na dodir jedan je od najvećih aduta u zavodljivoj ljepoti Francuskinja. Osim toga, baš takva njegovana koža pruža i najugodniji osjećaj posebno tijekom zimskih mjeseci kada je naš najveći organ sklon isušivanju, crvenilu, svrbežu…

Za kožu kakve ‘nose Parižanke, najprije napravi peeling koji će omogućiti da zasićena koža na pravi način apsorbira hranjive sastojke, a nakon ne baš preduge i prevruće kupke tijelo njeguj maslacima koji će oduševiti svojim laganim, nemasnim teksturama, njegujućim formulama i baš nezamislivo zavodljivim mirisima. Najprivlačniji su nam trenutno The Body Shop maslaci koji hidratiziraju tijelo 96 sati i koji su, kako Francuskinjama nije ništa manje važno, cruelty free. 

The Body Shop maslaci za tijelo | Autor: The Body Shop/Shutterstock The Body Shop/Shutterstock The Body Shop maslaci za tijelo

Zavoli mekoću svoje kose

Kada pričamo o Parižankama i stereotipima na pamet ti možda prvo padne strogi geometrijski bob. No, ako ćemo poslušati vrsne francuske stiliste za kosu koji vrijedno osmišljavaju nove trendove, Francuskinje sada najradnije nose frizure koje odišu mekoćom.

Slojevite frizure mogle bi se opisati  boemskima, poetičnima i mekanima dok je izbor dužine individualan. Odlična je vijest što ovakvi tipovi frizura odlično izgledaju na ravnoj,  kovrčavoj  i valovitoj kosi. Čak su uključene i šiške koje svakako moraju biti teksturirane u skladu s ostakom frizure. Hoćeš li ovo sve prenijeti i svome frizeru?

Francuskinje nose frizure koje možemo opisati boemskima i poetičnima | Autor: @annabelle.belmondo @annabelle.belmondo Francuskinje nose frizure koje možemo opisati boemskima i poetičnima

Njeguj prirodan look, a ponekad dramatično istakni oči

S modnih pista stižu nam make-up trendovi koji kao da su ih birale baš Francuskinje. Modni divovi kao što su to Balmain, Chanel, Givenchy, Burberry, Isabel Marant… odlučili su svoje kolekcije predstaviti uz nude look i to prilično dojmljiv. Svježa, čista njegovana koža lica najljepše dolazi do izražaja prirodnim lookom i neutralnim tonovima make-upa, dok šarmantna i 'nonchalance' dramatika nastupa kada se u ruke uzme crna charcoal olovka.

Za noćni look izaberi Chanelovu formulu. Uz neutralne tonove make-upa, naglasi oči crnom olovkom i odlično se zabavi s prijateljicom prije nego što usporediš rezultate. 

Neutralan make-up | Autor: @chanelofficial @chanelofficial Neutralan make-up

Investiraj u luksuzne detalje

Dobar sat, sunčane naočale, komad nakita ili odjeće klasika su koja će trajati godinama, a Parižankama čine pravo zadovoljstvo zbog kojega se svaki san osjećaju posebno. Stanovnice glavnog grada Francuske majstorice kada trebaju odabrani luksuzniji komad iskombinirati s trapericama, običnim T-shirtom ili tenisicama.

U tome je i tajna- svoj casual look svaki dan podigni s nekim izabranim komadom. Kombinacija zato izgleda posebnije, a ne trebamo ni istaknuti kako na sveukupni dojam djeluje zadovoljstvo kojim blistaju Francuskinje. 

Luksuzni detalji | Autor: @violette_fr @violette_fr Luksuzni detalji

Photo: @annabelle.belmondo

Komentari 0