Life&style

Kako se iz slučajno poslane poruke rodilo prijateljstvo, a onda i Netflixov film

  • Jamal Hinton i Wanda Dench zajedno slave Dan zahvalnosti od 2016.
  • Upoznali su se nakon što je Dench pozvala Hintona na večeru, misleći da šalje poruku svom unuku
  • Njihovo prijateljstvo i susreti svakog Dana zahvalnosti Netflix je odlučio pretvoriti u film

Od 2016. prijateljstvo između Jamala Hintona i Wande Dench, dvoje stranaca koji su se upoznali kad je Wanda slučajno poruku s pozivom za večeru na Dan zahvalnosti poslala Jamalu kojeg nije ni poznavala, a ne svom unuku, privuklo je pažnju javnosti jer stvarno je prava topla, blagdanska priča.
Šest godina nakon što su prvi put Dan zahvalnosti slavili zajedno (jer Jamal je prihvatio poziv, a ni Wanda niti njezina obitelj nisu imali ništa protiv da ugoste mladog Afroamerikanca), to je već tradicija. Zajedno se nalaze na večeri, a o njihovom prijateljstvu sad će biti snimljen i film za Netflix pod nazivom “The Thanksgiving Text”. Za njihovo dopisivanje svi su saznali kad ga je Hinton objavio na svom Twitter profilu, a od tad njihova okupljanja svake godine postanu viralni hitovi. Donosimo vam kako je cijelo prijateljstvo započelo. 

 

 

Hinton je 2016. na svom Twitteru objavio screenshot razmjene poruka između njega i Dench uz opis “Nečija baka pomaže u nevolji!! Jeej!!!”, a tweet je od tad skupio 141 tisuću lajkova. Poruke pokazuju Dench kako poziva na večeru za Dan zahvalnosti osobu za koju je mislila da je njen unuk. Hinton je upitao tko je ona, a ona je uz selfie odgovorila da je njegova baka. Hinton je njoj odgovorio “Ti nisi moja baka” i poslao selfie nazad te nadodao “Mogu li svejedno dobiti tanjur?”. Dench je odgovorila da naravno da može jer tome služe bake – da sve nahrane. Hinton je te godine prvi put došao u Mesu u Arizoni i s Wandom proslavio Dan zahvalnosti.

 

 

Druženje za ovaj blagdan nastavilo se i narednih godina, 2017., 2018. i 2019. ... Druge godine. Hinton je na večeru kod Denchovih poveo i djevojku Mikaelu Grubbs. Wanda je 2017. izjavila kako joj je „iznimno drago što Jamal i dalje održava ovaj odnos": "Stvarno sam ugodno iznenađena. Više smo kao proširena obitelj i najbolje od svega, prijatelji.“ Hinton je 2017. na Twitteru podijelio fotografije iz te i prošle godine, objava koja je dobila 191.200 lajkova. Dan zahvalnosti zajedno su proveli i 2018., što je Hinton objavio i na YouTubeu uz Q&A video gdje se može vidjeti kako ponovno provode blagdan zajedno.

Rečenice prema kojima možeš prepoznati prave prijatelje Možda vas zanima 6 rečenica prema kojima možeš prepoznati prave prijatelje Rubrika Life&style Life&style

Do 2019. zajedničko slavljenje Dana zahvalnosti već je bila tradicija, a Jamalu se opet pridružila i djevojka Mikaela.
„Ne gledamo ni televiziju. Samo sjedimo za stolom nekoliko sati i razgovaramo o događanjima u našim životima i kako smo od kad smo se zadnji puta vidjeli. Vrijeme proleti, a oni su stvarno dobro društvo.“, rekao je Jamal za Time 2019. Nakon smrti Wandinog supruga Lonnieja 2020. Jamal i Wanda ranije su proslavili Dan zahvalnosti. Lonnie je preminuo ranije te godine od komplikacija izazvanih Covidom-19 pa je tako 2020. bila prva godina u kojoj su Dan zahvalnosti slavili Jamal, Mikaela i Wanda, a pridružila im se i Wandina kćer i unuk. Slavili su tjedan dana ranije, kako bi se svi mogli testirati i onda provesti blagdan sa svojim obiteljima. 

 

 

„Isprva se nisam veselila blagdanu jer sam znala da Lonnie neće biti tamo, a proteklih je nekoliko mjeseci bilo iznimno teško. No, ovo mi je bilo iznimno važno. Ne mogu ni opisati koliko sam bila sretna što smo se dobro proveli i prisjetili prošlih trenutaka.“, rekla je Wanda za CNN. Na Twitteru prošle godine, Jamal je tako objavio skupnu fotografiju koja je uključivala Lonniejevu uokvirenu fotografiju. Uz fotografiju je napisao „Hvala ti Wanda za predivnu proslavu! Takav si blagoslov ovome svijetu. Lonnie, nedostaješ nam.“

Njih dvoje su Dan zahvalnosti zajedno slavili i ove godine, prije nego što je najava za film postala javna. Hinton je ponovno podijelio njihovu fotografiju, gdje se ponovno mogu vidjeti Wanda, Jamal i Mikaela, kao i ukovirena Lonniejeva fotografija. Dogovor njihovih ovogodišnjih planova također je objavio na Twitteru i dobio gotovo 1,2 milijuna lajkova. Tjedan dana nakon ovogodišnjeg Dana zahvalnosti, stigla je objava o snimanju filma za Netflix. U zajedničkoj izjavi za Variety, Hinton i Dench su rekli: “Uzbuđeni smo podijeliti našu priču sa svijetom. Nadamo se da će inspirirati više ljudi da se odvaže i izgrade prijateljstva koja inače ne bi ostvarili. Blagoslovljeni smo što smo pronašli istinsko prijateljstvo koje nam je donio sam Bog uz pogrešno poslanu poruku.”

Možda vas zanima Pronašli smo savršeni poklon kojim ovih blagdana možeš iznenaditi mamu ili baku Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0