Life&style

Kako proslaviti Novu godinu u ovim okolnostima? Ovako ćeš dočeku dati radost i smisao...

  • Doista, tko će danas uspjeti zaboraviti sve oko sebe i punim plućima slaviti i veseliti se?
  • Usto, ovaj doček Nove godine ne nalikuje ni jednom dosad - tko je navikao slaviti ga s prijateljima i obitelji već je sada poprilično depresivan
  • Ipak, sve će dobiti smisao fokusiraš li se na lijepe stvari, učiniš kakvu lijepu gestu i dobro djelo. Stvari više neće izgledati tako crno ni tebi ni ljudima oko tebe
Možda vas zanima Svi ovih dana pričaju o ovom vinu - pogledaj u čemu je stvar Rubrika Life&style Life&style

Ovih osam koraka stvarno imaju smisla...

1. Nije ti ni do čega...

Prošeći, žustar hod čini čuda za raspoloženje. Ili učini bilo što u čemu uživaš i/ili ti podiže raspoloženje - napravi si kupku, duboko diši, meditiraj ili se jednostavno sredi makar si kod kuće - lijepa haljina i makeup uvijek pomognu. Ako te more brige, popričaj s prijateljicom, sestrom, mamom. Istresi dušu i već će ti biti bolje. I večer pred televizorom više neće izgledati tako beznadežno. 

2. Uvijek možemo biti zajedno

Da, nećeš vidjeti sve svoje prijatelje, obitelj, drage ljude. Zato se dogovori da se obavezno čuješ sa svima tijekom večeri, u ponoć. Po mogućnosti i vidiš - tehnologija je tu...

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty
3. Fokusiraj se na ljubaznost

Ne muči se s onim što ne možemo, ne smijemo, nemamo. Fokusiraj se na lijepe geste, male ljubaznosti koje možeš učiniti za druge, ali i za sebe. 

4. Budimo dobri jedni prema drugima

Pričaj s obitelji i prijateljima, makar na daljinu. Uputi im lijepe riječi, budi pozitivna jer - i najveća će nevolja jednom proći.

5. Budi zahvalna
Cijeni male stvari, sitnice koje život čine ljepšim, prisjeti se lijepih trenutaka koje si proživjela - podići će ti raspoloženje

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

6. Učini neko dobro djelo

Potrebitih u ovo vrijeme ima i previše: doniraj, uplati volontiraj. Vidjet ćeš kako će te to ispuniti srećom. Osjećaj pripadnosti i smislenog djelovanja vrlo su ispunjujući.

7. Pokloni

Osjećaš da bi svima dala sve, planiraš što bi kome mogla pokloniti kad se vidite (ili si već i nakupovala raznih poklona)? To je normalno - tako kompenziramo što ove godine slavimo bez svojih najdražih uz sebe.

8. Održi tradicije živima
Ako uvijek za Novu popiješ čašu šampanjca, pripremiš neko određeno jelo, odjeneš šljokice... učini to i danas. Nema veze ako vas nema na proslavi ove godine 20 nego dvoje. Osjećat ćeš se bolje.

 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0