Life&style
Savjet za podgrijavanje prženih krumpirića

Kako podgrijati pečene krumpiriće, a da ne budu gnjecavi govori stručnjakinja

  • Ne znamo kakvi su lošiji: nepodgrijani, gumasti i hladni ili podgrijani, a gnjecavi i vlažni
  • Tko god je jeo pržene krumpire koji su mu ostali od prethodnog obroka zna da to nije neka sreća
  • Stručnjakinja za hranu Magda Ganea podijelila je savršen način za podgrijavanje prženih krumpirića 

Prženi krumpirići su ukusni, ali mogu biti noćna mora za podgrijavanje, bilo ako si uzela za ponijeti pa su ti se ohladili do kuće, bilo da su ti ostali od prethodnog obroka. I dok se u nekim namirnicama, poput pizze, sljedećeg jutra može uživati hladnima ili ih je lako podgrijati, druge lete u kantu za smeće jer im nijedna mikrovalna pećnica neće pomoći da imaju isti okus kao prethodne večeri. Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica, no potrebno je znati mnogo trikova da bi ispao savršen.

Srećom, stručnjakinja za hranu Magda Ganae priskočila je u pomoć kako bi nas spasila od rasipništva te tvrdi da zapravo postoji trik koji možeš upotrijebiti da spasiš ostatke krumpirića i ne moraš ih više jesti onako vlažne i gnjecane kakvi su obično kada ih pokušaš podgrijati. Inače, Magda iz „The Real Food Cafea“ u Stirlingshireu nagrađena je drugim mjestom na „National Fish and Chip Awards 2018.“ i zna o čemu govori kada je u pitanju podgrijavanje krumpirića.

Možda vas zanima Jelo koje je srušilo Internet: Slavna glumica podijelila je obiteljski recept za slasni pečeni krumpir Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Unsplash/engin akyurt Unsplash/engin akyurt

U jednom intervjuu je rekla: „Glavni razlog zašto se krumpirići razmoče pri podgrijavanju je vlaga. Krumpir je pun vlage koja izlazi kada se ponovno zagrije, osobito u mikrovalnoj pećnici ili pećnici iz koje para ne može izaći.“ Ipak, tvrdi da je moguće podgrijati krumpiriće, pod uvjetom da odvojiš malo više vremena i pozornosti na proces.

Magda preporuča što prije ohladiti ostatke krumpira i staviti ih u hladnjak s „labavim poklopcem“, jer potpuno zatvaranje može uzrokovati rast bakterija.Zatim, kada dođe vrijeme za podgrijavanje, posuši krumpiriće kuhinjskom krpom ili upotrijebi sol da izvučeš višak vlage, jer je bitno da bude suh prije nego što podgrijavanje počne.

Za i protiv: je li bolje krumpir posoliti prije ili poslije pečenja?

„Zagrij tako da voda može ispariti. Savršen način za ponovno zagrijavanje čipsa je da ga pržiš u dubokom ulju, ali isto tako dobro može poslužiti i prženje u tavi ako koristiš jako vruću tavu s malo ulja. Alternativno ih možeš i peći na jakoj vatri, ali redovito miješaj krumpiriće kako ne bi zagorjeli.“

Guru za hranu kaže da se izbjegavaš mikrovalnu pećnicu pod svaku cijenu kada je u pitanju podgrijavanje prženog krumpira, a umjesto toga predlaže da se proces zagrijavanja razmotri kao drugo pečenje.

 | Autor: Unsplash/Gilly Unsplash/Gilly

Magda također kaže da bi ih vjerojatno trebali pokušati „pojesti sve odmah“ kako biste izbjegli bilo kakvu potrebu za podgrijavanjem, ali ako ćeš zagrijavati ostatke, onda „počni sušiti i peći na jakoj vatri.“

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    neš ti filozofije