Life&style

Kako od 4 zdjele iz IKEA-e napraviti stolić koji izgleda kao dizajnerski, a košta puno manje!

  • Talentirana @sanna.emelie podijelila je svoj DIY projekt izrade stolića koristeći IKEA zdjele i pladanj
  • Kreiranje vlastitog stolića za dom omogućava nam stvaranje jedinstvenog dekora, prilagođenog našim željama i estetici
  • Uz to, postupak izrade je jednostavan i zabavan, a rezultat top - za samo djelić cijene dizajnerskog komada!
  • Pročitaj više: Viralni toaletni stolić iz IKEE savršeno će nadopuniti svaki kutak u tvom domu

U modernoj eri "uradi sam" projekata i recikliranja, stvaranje vlastitih komada namještaja jedinstvena je prilika da ne samo uštedimo znatnu količinu novca, već u svoj dom možemo unijeti jedinstven dekor koji je kreiran prema našim željama i ukusu - što ga čini uistinu našim. U tom duhu, sada smo pronašli inovativni DIY projekt koji je na svom Instagram profilu podijelila talentirana kreatorica sadržaja i fotografkinja iz Stockholma, @sanna.emelie. Svojim inventivnim pristupom pokazala nam je kako kreirati pomoćni stolić koji izgleda kao dizajnerski komad, koristeći samo četiri zdjele iz IKEA-e i jedan pladanj, a sve to uz djelić cijene koju bismo obično očekivali da ćemo morati platiti za dizajnerski komad. Ovo je divan primjer kako se svakodnevni predmeti mogu transformirati u elegantne i praktične komade namještaja uz malo kreativnosti i DIY duha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Välkommen! (@sanna.emelie)

Možda vas zanima Svi su ludi za ovim IKEA trikom za uređenje doma - jednostavan je i jeftin, a efekt je wow! Rubrika Life&style Life&style

Potrebni materijali

Prvi korak je prikupiti sve materijale koji su nam potrebni za ovaj projekt. Potrebne su nam četiri BLANDA zdjele iz IKEA-e, ljepilo, glet masa za popunjavanje ili neka druga masa za brtvljenje po izboru, brusni papir i boja po našem izboru. Također, za ploču na vrhu stolića možemo koristiti IKEA pladanj poput OMBONAD-a ili, primjerice, mramornu dasku za rezanje kao što je koristila @sanna.emelie u videu.

 | Autor: Instagram @sanna.emelie Instagram @sanna.emelie Foto: Instagram @sanna.emelie

Postupak slaganja stolića

Nakon što si nabavila sve materijale, sastavljanje je prilično jednostavno. Započni sa slaganjem zdjela, jednu na drugu, i učvrsti ih ljepilom. Provjeri jesu li zdjele ispravno poravnate kako bi osigurala njihovu stabilnost. Nakon što se ljepilo osuši, masom za brtvljenje ili zapunjavanje rupa popuni praznine između zdjela. Ovo će tvom stoliću u konačnici dati gladak i besprijekoran izgled.

 | Autor: Instagram @sanna.emelie Instagram @sanna.emelie Foto: Instagram @sanna.emelie

Možda vas zanima Što se u IKEA trgovini isplati kupiti, a što ne? Evo što savjetuje dizajnerica interijera Rubrika Life&style Life&style

Završni detalji

Nakon što se sve osušilo, izbrusi spojeve brusnim papirom kako bi zagladila grube rubove. Ovaj je korak važan kako bi se osiguralo da zdjele izgledaju kao jedna cjelina i kako bi imala glatku podlogu za bojanje. Zadnji korak je bojanje zdjela u željenu boju. Ovdje možeš biti kreativna i odabrati boju koja odgovara dekoru tvog doma. Nakon što se boja osuši, jednostavno na vrh zalijepi odabrani pladanj ili dasku za rezanje, i to je to! Imaš prekrasan, jedinstven stolić za svoj dom.

 | Autor: Instagram @sanna.emelie Instagram @sanna.emelie Foto: Instagram @sanna.emelie

Ovaj jednostavan i zabavan DIY projekt ne oduzima puno vremena, ako zanemarimo vrijeme sušenja. To je uistinu kreativan način za prenamjenu IKEA artikala i stvaranje jedinstvenog komada namještaja, stoga sljedeći put kada posjetiš IKEA-u, potraži predmete koje možeš pretvoriti u nešto više. Dobro je znati da je cijena jedne BLANDA zdjele 8,99 eura, dok je cijena OMBONAD pladnja 39,99 eura. Što znači da je cijena ovog stolića (bez ljepila, brusnog papira, boje i glet mase) 75,95 eura, što je zaista samo djelić cijene jednog dizajnerskog stolića, a dodatni bonus je što takav stolić sigurno nitko drugi neće imati!

Uređenje balkona Možda vas zanima IKEA čarolija: 15 stvari koje će uljepšati balkon i od njega učiniti tvoju oazu za uživanje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @sanna.emelie

Komentari 0