Life&style

Što se u IKEA trgovini isplati kupiti, a što ne? Evo što savjetuje dizajnerica interijera

  • IKEA je dućan koji volimo zbog pristupačnih cijena i kvalitete koja tim cijenama uglavnom odgovara
  • Osim što ondje ponekad kupujemo namještaj, ona nam je često odredište i za dodatke za dom poput čaša, ručnika, ukrasa i slično
  • No, bez obzira na dobar omjer cijene i kvalitete tih dodataka, ponekad se u švedskoj kući IKEA nešto isplati kupiti više, a nešto manje
  • Pročitaj također: IKEA čarolija: 15 stvari koje će uljepšati balkon i od njega učiniti tvoju oazu za uživanje

IKEA je dućan koji je sinonim za dobar omjer cijene i kvalitete kada su u pitanju namještaj i dodaci za dom. No, kod nekih se artikala dogodi da im kvaliteta prilično premašuje cijenu koju smo platili i to nam se itekako sviđa dok je kod nekih predmeta situacija drukčija - cijena im nije sasvim opravdana i nismo zadovoljni dobivenom kvalitetom. 

Kako bismo izbjegli takve situacije u kojima ostajemo razočarani jer neki dodatak za dom nije ispunio naša očekivanja i cijenu koju smo za njega platili, dizajnerica interijera Anna na TikToku je objavila video u kojemu nam govori što se iz IKEA ponude isplati kupiti, a što ipak ne. Naravno, to je njezino mišljenje, kojem možemo vjerovati ili ne. A možda si već i sama pomislila isto za neke predmete koje si kupila?

@staged.by.ana Home accessories to look for and avoid at IKEA!!!! Some great finds, for a great price, but also, some overdone pieces. #ikeafinds #ikeahaul #ikeahack ♬ original sound - staged by ana egger

Što se isplati kupiti u IKEA-i?

Prva stvar koju dizajnerica interijera Anna preporučuje kupiti u IKEA robnoj kući su čaše. Bilo da se radi o niskim čašama za vodu i sok koje ćemo koristiti svakodnevno ili o čašama za vino, šampanjac i koktele, sve su odlične kvalitete i izgledaju profinjeno, a cijena im je vrlo pristupačna. 

Tako ćemo, recimo, čašu za vodu Ivrig koja je kruškolikog oblika i napravljena od tankog, ali izdržljivog stakla, platiti manje od jednog eura, odnosno 99 centi dok ćemo set od šest čaša za šampanjac Storsint platiti 9,99 eura. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: Ikea, čaša za vodu (0,99 eura)

 | Autor: IKEA IKEA Foto: Ikea, set čaša za šampanjac (9,99 eura)

Anna je spomenula i IKEA ručnike, točnije model Vallasan koji ima vafl teksturu i resice na rubovima. Ovaj model Anna najviše preporučuje za dekoraciju u kupaoni te za brisanje ruku jer je nešto tanji nego klasični ručnici. Kada je riječ o bojama, ovaj ručnik dolazi u dvije boje, točnije u svijetlo zelenoj i tamno smeđoj, a cijena mu iznosi 1,49 eura za dimenziju 30x50 centimetara. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: Ikea, ručnik za ruke (1,49 eura)

Ogledala su još jedna stvar koju se itekako isplati kupiti u IKEA trgovini jer su vrlo kvalitetna, a dolaze u različitim dimenzijama i oblicima i tako se bez problema uklapaju u svaki interijer neovisno o veličini prostorije, stilu uređenja i slično. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: Ikea, ogledalo Hovet (149 eura)

 | Autor: IKEA IKEA Foto: Ikea, ogledalo Lindbyn (49,99 eura)

Što se ne isplati kupiti u IKEA-i?

Anna kaže kako u ne bi kupila tepihe i otirače jer smatra kako im kvaliteta nije najbolja te da druge trgovine koje se bave isključivo prodajom tepiha i otirača, imaju puno bolje i kvalitetnije komade za istu ili vrlo sličnu cijenu kao IKEA.

Anna je poseban naglasak stavila na Sinnerlig sjenilo za lampu od bambusa, ali ne zato što smatra da nije dobre kvalitete već da je izašlo iz mode te da je, u posljednjih nekoliko godina, toliko puta viđeno u brojnim interijerima da je jednostavno postalo dosadno i neatraktivno. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: Ikea, sjenilo za lampu Sinnerlig

Također, ova dizajnerica smatra kako su okviri za fotografije čvrsti i izdržljivi, a pritom vrlo povoljni te da su zbog toga idealni za dječju sobu gdje se lakše može dogoditi da padnu, a pritom se ne razbiju jer su plastični, ali da ih ipak ne bi preporučila za prostorije poput dnevnog boravka ili blagovaonice jer smatra da u drugim dućanima postoje puno profinjenije i elegantnije verzije. 

Photo: Instagram @ikea

Komentari 0