Life&style

Mobitel i posteljina narušavaju ljepotu!

Svakodnevnim lošim navikama narušavate svoju ljepotu, a da toga niste ni svjesne. Izbacite ih!

Uzalud vam sav bačen novac na skupe kreme, baš kao što vam uzalud i litre vode koje svaki dan ispijate, ako radite nešto od sljedećega – to će se svakako odraziti na vašem licu. Zato dobro provjerite je li nešto od navedenoga dio vaše svakodnevice – i poradite na tome.


Ne čistite mobitel

Neka istraživanja pokazuju da na mobitelu ima jednako bakterija kao i na vašoj WC daski. A WC dasku ipak ne držite prislonjenu na lice. Zato uvijek imajte pri ruci antibakterijske maramice i barem jednom dnevno temeljito prebrišite svoj mobitel – vidjet ćete kako vam se smanjuju oni prištići koji vas toliko živciraju.

Stalno mijenjate težinu

Zbog ovoga slabi vezivno tkivo kože i ona postaje ovješena, a uz to se i stvaraju strije. Potrudite se postići svoju idealnu težinu i ostati na njoj.

Jedete puno prerađene hrane

Sendvič sa šunkom, pizza s kulenom… Takva hrana je ukusna i nudi utjehu, ali je za vašu kožu pogubna, jer sadrži dosta natrija koji dehidrira kožu, smanjuje proizvodnju kolagena i čini je starijom.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Nosite puno make up-a

To je način da začepite svoje pore i da spriječite kožu da diše. Birajte laganije formule pudera i odmorite lice od šminke kad god si to možete priuštiti.

Zaboravljate promijeniti jastučnicu

Sjetite se to učiniti jednom tjedno inače se tijekom noći vaše lice pokušava boriti sa svim masnoćama, prljavštinom i prašinom koja se nakupi na jastučnici.

Nedovoljno spavate

Siva, suha koža začepljenih pora – to vas očekuje ako svom organizmu ne priuštite dovoljno sna. Barem sedam-osam sati je potrebno da bi se vaša koža odmorila, obnovila i dobila potrebnu vitalnost i svježinu.

Photo: Getty Images

Komentari 0