Life&style 16. travnja 2015.

Kako garažu pretvoriti u stan?

Ewout Huibers.
1/11

U svijetu gdje se svaki kvadrat skupo plaća, nije neobično da ponekad razmišljamo izvan okvira. Tako se nizozemski arhitektonski studio i29 našao pred teškim zadatkom da garažu pretvore u stambeni prostor.

 | Autor: Ewout Huibers Ewout Huibers

Bivša garaža u amsterdamskoj četvrti Pijp pretvorena je u prostran dom s mnogo prirodnog svjetla zahvaljujući staklenim stijenama i stropnim prozorima. Raskošnih 230 m2 na jednoj etaži dovršeno je jednostavnom prirodnom paletom boja i materijala.

 | Autor: Ewout Huibers Ewout Huibers

Kroz cijeli prostor se ponavljaju elementi od grubog hrastovog drveta koji pružaju savršen kontrast besprijekorno bijelim zidovima, crnim plohama te gipsanom podu u sivoj boji.

 | Autor: Ewout Huibers Ewout Huibers

Kuhinja rađena po mjeri sastoji se od velikih drvenih kliznih vrata koja skrivaju integrirano spremište, ali i velikog crnog otoka za kuhanje koji služi i kao stol. Ugradbeni ormarići i kamin čine savršenu cjelinu s ostatkom prostora.

 | Autor: Ewout Huibers Ewout Huibers

Drveni zidovi od poda do stropa s ugrađenim vratima označavaju ulaz u privatne prostorije poput kupaonice i spavaće sobe. Vrt je mali komad travnjaka između dnevnog boravka i spavaće sobe.

 | Autor: Ewout Huibers Ewout Huibers

Kako bi se interijer i eksterijer stilski spojili, arhitekti iz studija i29 su dali ručno izraditi sag veličine 20 m2 s prirodnim uzorkom mahovine. Velika količina dnevnog svjetla u kombinaciji s mekanim slojevima zelene i bež omogućuje iskustvo boravka vani, iako ste cijelo vrijeme unutra.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0