Life&style

Evo kako u četvrtak možeš dobiti besplatnu šalicu kave u kafićima u cijeloj Hrvatskoj

  • Tvrtka Julius Meinl 160. rođendan slavi na poseban način, inicijativom #SayThankYou ili Recite hvala
  • Popij kavu u nekom od 200-tinjak ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske, preuzmi bon za besplatnu šalicu Julius Meinl kave i daruj ga – nekom posebnom
  • Čak 79% građana Beča, Milana, Bukurešta i Zagreba, koji su sudjelovali u istraživanju, slaže se kako je poziv na kavu najpopularniji način za reći hvala

Svaki drugi Zagrepčanin smatra da je zagrljaj najmanje što svatko od nas može učiniti kako bi nekome zahvalio, a odmah nakon toga slijedi – poziv na kavu.

 | Autor: PR/Julius Meinl PR/Julius Meinl Inicijativa Recite hvala tvrtke Julius Meinl

Kako bi proslavili 160. rođendan i isto toliko godina zbližavanja ljudi uz šalicu vrhunske kave, tvrtka Julius Meinl provela je istraživanje u četiri europska grada (Beču, Milanu, Bukureštu i Zagrebu) o svakodnevnim trenutcima koji čovjeku najviše znače.

Anketirano je 4.000 odraslih osoba, koje su se složile kako je reći hvala jedna od najsnažnijih gesta koju možete napraviti i koja potiče lančanu reakciju zahvalnosti i ljubaznosti. Julius Meinl zato je pokrenuo inicijativu #SayThankYou ili Recite hvala koja će ovog proljeća diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, nadahnuti više od 100 tisuća ”hvala”.

 | Autor: PR/Julius Meinl PR/Julius Meinl

Priliku da zahvale lijepom gestom, besplatnom šalicom vrhunske Julius Meinl kave, građani Hrvatske imat će 28. travnja na više od 200 lokacija. Za svaku naručenu kavu u ugostiteljskim objektima koji sudjeluju u inicijativi, a čiji je popis na ovoj interaktivnoj karti, ljubitelji kave dobit će bon za besplatnu kavu koji će moći pokloniti nekome važnom u životu i tako mu simbolično zahvaliti.

”Svijetu je trenutno potrebno više ljubaznosti nego ikada prije, a naše istraživanje dokazuje kako male, svakodnevne geste mogu imati veliki utjecaj na naš život. Obilježavajući 160. godišnjicu, želimo stvoriti još značajnije trenutke u životima ljudi. Inspirirana bečkom kulturom ispijanja kave koju je globalno priznao UNESCO, inicijativa Recite hvala ima cilj širiti zahvalnost sa svakom posluženom šalicom kave”, rekla je Katarina Zekić, managing director Julius Meinl Hrvatska.

 | Autor: PR/Julius Meinl PR/Julius Meinl Katarina Zekić, managing director Julius Meinl Hrvatska

Zahvalnost svugdje ima isto lice, pa se čak 79% građana Beča, Milana, Bukurešta i Zagreba, koji su sudjelovali u istraživanju, slaže kako je poziv na kavu najpopularniji način za reći hvala te da upravo jednostavne geste, poput osmijeha ili druženja uz omiljeni napitak, imaju transformirajući učinak.

 | Autor: PR/Julius Meinl PR/Julius Meinl

Zagrepčani su se, pak, u ovoj studiji izjasnili kako im od svakodnevnih činova ljubaznosti – osim poziva na kavu – najviše znači ponuditi nekome pomoć, reći hvala i udijeliti kompliment. Poziv na kavu jedan je i od najupečatljivijih načina da pokažete zahvalnost i na poslu – to misli čak 55% sudionika ove studije provedene u veljači.

Julius Meinl istraživanje također je otkrilo kako trećina ispitanika, češće nego prije dvije godine, nekome kaže hvala te da su mnogi, njih 26 posto, ljubazniji prema drugima nakon pandemije.

Crna kava je zdravija čista, bez mlijeka i šećera Možda vas zanima Evo zašto bi crnu kavu bilo najbolje piti 'čistu', šećera, ali i bez mlijeka Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: PR/Julius Meinl
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    U svako.doba