Life&style

Kako danas izgleda i čime se bavi legendarni Kramer iz Seinfelda, jedan od najslavnijih TV likova ikad

  • Urnebesno zabavni Michael Richards, koji je glumio Kramera u kultnom Seinfeldu, postao je legedarni dio televizijske povijesti
  • Unatoč svojoj slavi, Richards je oduvijek bio poznat po svom iznimno privatnom životu, osobito nakon uspjeha 'Seinfelda'
  • Već 15 godina se ne pojavljuje u javnim nastupima osim na nekoliko manjih stand-up komedija, ali njegovo bogatstvo, zahvaljujući Seinfeldu, iznosi više od 30 milijuna dolara

Humoristična serija 'Seinfeld' prikazivala se od 1989. do 1998. godine i smatra se jednom od najuspješnijih i najutjecajnijih serija svih vremena. Michael Richards, koji je u seriji glumio neponovljivog Cosma Kramera, postao je ikona. Unatoč svojoj slavi, Richards je oduvijek bio poznat po svom iznimno privatnom životu.

Možda vas zanima Tko su i čime se bave djeca Roberta De Nira: Slavni glumac i brižan otac poticao ih je da ostvare svoje snove Rubrika Life&style Life&style

Uspio je držati svoje osobne stvari podalje od očiju javnosti i rijetko je davao intervjue ili javno govorio o svojoj obitelji ili privatnom životu. Neki su tu privatnost pripisali njegovom novcu iz 'Seinfelda', koji mu je omogućio udoban život i izbjegao zamke života slavnih. Međutim, još uvijek postoji puno znatiželje o njegovom privatnom životu i razlozima koji stoje iza njegovog izbora za toliko povučen život.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Uloga Michaela Richardsa u 'Seinfeldu'

Michael Richards je u seriji 'Seinfeld' tumačio lik Cosma Kramera, koji je bio ekscentrični i nepredvidivi susjed glavnog lika Jerryja Seinfelda. Kramer je bio poznat po svojoj divljoj kosi, neobičnoj osobnosti i nezaboravnim doskočicama, što ga je učinilo jednim od najomiljenijih likova u seriji.

Lik Kramera bio je toliko popularan da je Richards osvojio tri Primetime Emmy nagrade za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji za svoju izvedbu u seriji. 'Seinfeld' ostaje jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih sitcoma svih vremena, a portret Kramera od strane Michaela Richardsa postao je legendarni dio televizijske povijesti.

 | Autor: NBC NBC

Kolika je novaca zaradio Michael Richards?

Prema Celebrity Networthu, od 1993. Michael Richards je zarađivao 150.000 dolara po epizodi u ranim sezonama 'Seinfelda', što je otprilike 3,8 milijuna dolara po sezoni.

Kako su se pregovori nastavljali i glumačka postava tražila veće plaće, Richardsova je naknada porasla na 200.000 dolara, a na kraju na 400.000 dolara po epizodi. Do posljednje sezone serije Richards je navodno zarađivao 600.000 dolara po epizodi, što bi iznosilo oko 15 milijuna dolara za cijelu sezonu.

Procijenjeno neto bogatstvo Michaela Richardsa u 2023. godini je oko 30 milijuna dolara. Njegova uspješna karijera glumca, komičara i pisca, uključujući ulogu u kultnoj TV seriji 'Seinfeld', pridonijela je njegovom akumuliranom bogatstvu. Richards je također imao razne druge glumačke uloge, kako na televiziji tako i u filmovima, a radio je i kao stand-up komičar. Osim toga, njegova zarada od ulaganja i drugih financijskih pothvata vjerojatno je pridonijela njegovoj ukupnoj neto vrijednosti.

 | Autor: NBC NBC

Kako je 'Seinfeld' utjecao na popularnost Michaela Richardsa

'Seinfeld' je i dan danas kultna TV serija i ta popularnost, ali i izvrsno utjelovljen lik Cosma Kramera, odigrali su najveću ulogu u tome da Michael Richards postane svjetski poznato ime. Njegovo tumačenje neobičnog i nepredvidivog lika Cosma Kramera u seriji jako je hvaljeno od strane publike i kritičara, a to mu je pomoglo da se afirmira kao komičar.

Richardsova izvedba u 'Seinfeldu' bila je globalno priznata s brojnim nominacijama za nagrade te pobjedama. Njegov portret Kramera također mu je priskrbio predanu bazu obožavatelja i naveden je kao jedan od najupečatljivijih najoriginalnijih likova u povijesti televizije. Također je nakon 'Seinfelda' dobio vlastiti show pod nazivom 'The Michael Richards Show', premda je otkazan nakon jedne sezone.

Dok je Seinfeld nedvojbeno bio projekt koji je Richardsu donio najviše priznanja i slave, nastavio je raditi na televiziji i filmu tijekom svoje karijere, premda je općenito zadržao niži profil od nekih njegovih kolega iz 'Seinfelda'.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Zašto se Michael Richards drži povučeno?

Teško je točno reći zašto se Richards odlučio na izolaciju, s obzirom da nije opširno govorio o svom osobnom životu ili izboru karijere u intervjuima ili javnim izjavama.

Međutim, jasno je da cijeni svoju privatnost i da se namjerno trudi svoj osobni život držati dalje od očiju javnosti. Richards ima svoj Instagram račun, ali na njemu ima samo jednu objavu u kojoj je jasno rekao da je potpuno izbjegao društvene mreže.

Ali ono što je mogao biti potencijalni čimbenik koji je pridonio tome da se drži podalje od javnosti je negativan publicitet koji je okružio Richardsa 2006. godine. To je bio incident kada je koristio rasne uvrede tijekom jedne stand-up komedije.

Incident je dobio široki publicitet i izazvao je reakciju i kritike javnosti i industrije zabave. Richards se kasnije ispričao zbog svojih opaski, ali incident je napravio puno štete. To je možda pridonijelo njegovoj odluci da se povuče iz središta pažnje i fokusira se na svoj osobni život.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Tko su članovi obitelji Micheala Richardsa?

Michael Richards ženio se dvaput. Njegov prvi brak bio je s Cathleen Lyons s kojom je dobio kćer Sofiju. Par se razveo 1993. godine, nakon 18 godina braka. Godine 2010. Richards se oženio svojom drugom suprugom Beth Skipp. Imaju zajedničko dijete, sina Antonija, kojeg su držali podalje od svjetla reflektora sve do 2013. godine.

Navodno je Richards mason, premda je nadaleko poznat po tome da svoj osobni život drži relativno privatnim, a rijetko je govorio o svojoj obitelji u javnosti. Međutim, poznato je da je odan otac i bio je uočen kako posjećuje razne obiteljske događaje sa svojom suprugom tijekom godina.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Nakon svoje legendarne uloge u 'Seinfeldu', Michael Richards pojavio se u raznim drugim TV emisijama i filmovima, preuzimajući komične i dramske uloge u serijama kao što su 'Bez oduševljenja, molim!', 'Kristie' i 'Comedians in Cars Getting Coffee', uključujući svoj vlastiti show, ali se onda suočio sa značajnijim nazadovanjem nakon spomenutog rasističkog komentara. 

Konačno se povukao iz stand-up komedije 2007. godine. Od tada je viđen tek na nekoliko manjih nastupa i uglavnom se držao podalje od očiju javnosti. 

Možda vas zanima Snagator na filmu, Dwayne Jonson je nevjerojatno nježan otac, okružen samim kćerima Rubrika Life&style Life&style
Photo: NBC
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    cosmo je legenda seinfeld he bio zakon serija bolje sa zivi povucenije boli ga briga