Life&style
Torta od tiramisu palačinki

Kakav ukusan 'križnac'! Isprobaj tiramisu tortu od palačinki

  • U ovom desertu Francuska upoznaje Italiju
  • S ovom rajskom kreacijom učinit ćeš da sva srca ljubitelja kolača brže zakucaju
  • Evo recepta za originalne tiramisu palačinke

Dok je Francuska poznata po klasičnom desertu Crêpe Suzette,odnosno palačinkama, tiramisu je jedno od najpoznatijih talijanskih deserata i jela općenito. Kad se ova dva svijeta sudare, rezultat je stvaranje slastice majstorske klase. Bilo da se radi o rođendanima, vjenčanjima ili danima kada samo želiš poslužiti nešto posebno, kolač od tiramisu palačinki ne samo da izgleda nevjerojatno, nego ima i izvrsno kremast okus. Evo slatkog recepta…

Sastojci

Za tijesto:

• 800 ml mlijeka

• 5 jaja

• 40 g maslaca, rastopljenog

• 360 g brašna

• prstohvat soli

• 1 žlica instant kave

• 1 žličica kakaa

Za kremu:

• 500 g mascarpone sira

• 250 ml šlaga

• 60 g šećera u prahu

• 1 žlica amaretta

Za dekoraciju:

• kakao u prahu za posipavanje

Pjenaste palačinke iz pećnice à la Martha Stewart najbolje su sa sladoledom i voćem

Priprema

1. Stavi 750 ml mlijeka, jaja i rastopljeni maslac u zdjelu i sve tuci dok ne postane pjenasto. Postepeno dodaj brašno i prstohvat soli pa sve zajedno miješaj dok ne nastane glatko tijesto.

2. Pomiješaj ostatak mlijeka s instant kavom i kakaom u maloj posudi te ostavi sa strane.

3. Uzmi veliku teflonsku tavu te isprži palačinke od dvije trećine tijesta.

4. U preostalo tijesto ulij mlijeko od kave i kakaa, sve pomiješaj te isprži preostale palačinke. Ostavi gotove palačinke da se potpuno ohlade.

5. U međuvremenu pripremi kremu: jednostavno u zdjeli pomiješaj mascarpone, šećer u prahu i amaretto, dodaj šlag i sve zajedno promiješaj.

6. Sada moraš još samo sastaviti kolač: počini s tamnom palačinkom, premaži žlicom kreme (ostavi rub od 1 cm slobodnim) i na to stavi svijetlu palačinku koju zatim premaži kremom. Ponavljaj ovaj postupak sve dok ti ne ostane više palačinki ili kreme, završavajući slojem kreme.

7. Ostavi kolač 12 sati u hladnjaku. Prije posluživanja tortu od tiramisu palačinki pospi kakaom.

Možda vas zanima Mljac! Za ove palačinke potrebna su ti samo dva sastojka - jaja i banana - a prefine su! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0