Life&style

Kafići u kojima volimo raditi: 5 odličnih zagrebačkih lokacija s divnim ambijentom

Unazad nekoliko godina, rad od kuće postao je sasvim normalna pojava. Ipak, iako nam blagodat rada iz udobnosti vlastitog doma neizmjerno odgovara, katkad se zaželimo biti okruženi ljudima i laganim žamorom. U tom slučaju, ugodni kafići nameću se kao sjajna opcija, a Zagreb se može pohvaliti s velikom brojem odličnih mjesta.

Kafići danas nisu samo mjesto za ispijanje kave, oni su mjesto na kojem bez problema možeš i raditi, pa ako je tvoj posao hibridan, ovo je mogućnost o kojoj si sigurno razmišljala. Kafići za rad pružaju odličan balans između profesionalnog i ugodnog okruženja, uz dobru šalicu kave ili čaja te inspirativnu atmosferu - produktivnost često raste. 

Gotovo svi kafići u kojima je ugodno raditi imaju jako dobar i besplatan Wi-Fi, udobne stolice, a neki i radne stolove. Na taj način, nerijetko dolazi i do sasvim nenadanog networkinga jer možda baš pored tebe sjedi netko s kim možeš ostvariti poslovnu suradnju ili pak razgovarati o industriji u kojoj radiš. Stoga, laptop pod ruke i zaputi se u obližnji kafić, a ako si iz Zagreba ili si ovdje na privremeno, donosimo listu pet popularnih mjesta koja su se pokazala prvim odabirom freelancera i onih s remote zaposlenjem. 

Lemon Market

Lemon Market smjestio se na adresi Orljavička 3, a karakterističan je po vrlo ugodnom zelenom uređenju. Ovaj kafić nalazi se malo izvan najužeg centra grada što znači da ćeš tijekom jutarnjih sati uvijek pronaći adekvatno mjesto. Uz unutarnji prostor, Lemon Market nudi i vanjsku terasu, kao i dio za pušače. Što se tiče ponude, možeš birati između raznih napitaka, od onih klasičnih pa sve do zanimljivih sokova i koktela.

Cogito Coffee at Urania

Na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3 smjestio se jedan od brojnih Cogito kafića u gradu. Ovaj nam je posebno drag jer je uvučen u dvorište zgrade, pa si distancirana od buke tramvaja i prolaznika. Interijer je iznimno prozračan s klasičnim stolovima u industrijskom stilu, ali i jednim velikim dugačkim stolom koji je namijenjen upravo remote zaposlenicima. Ponuda specialty kave je na nivou, a osim napitaka, ovo mjesto nudi i doručak, odnosno brunch.

Hub Cooltura Pub

U Rapskoj 20 smjestio se jedan od najšarmantnijih zagrebačkih kafića. Hub Cooltura Pub već na prvi pogled oduševit će te vintage uređenjem, a kada malo bolje pogledaš, detalji su odabrani s velikom pažnjom i doslovno svaki priča svoju priču. Gastro ponuda je bogata, pa tu neće biti problema, a atmosfera uvijek sjajna - opuštena i ugodna. 

Meet Mia

Ako dok radiš voliš gricnuti nešto slatko ili slano, u Vlaškoj 43 pronaći ćeš sve što ti treba. Meet Mia nije kafić, već slastičarnica, ali uz slastice i brunch, nudi i sjajnu kavu. Preslatko, romantično uređenje pomoći će ti da se opustiš i lakše savladaš poslovni stres, pa voliš li vrijeme provoditi u smirujućim prostorima, dašak francuskog chica koji će te sigurno inspirirati na još bolji rad, potraži na ovoj adresi.

Botaničar

Na Trgu Marka Marulića 6 smjestio se Botaničar, dobro znana lokacija stanovnika grada Zagreba. S pogledom na predivan Državni arhiv, ovo mjesto je odabir za rad s kojim nema greške. Interijer je jednako poseban, razigran i autentičan, a ponuda raznovrsna. Također, ovdje se često održavaju i zanimljive pop-up izložbe, pa nakon posla, možeš ostati na afterwork druženju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar)

Photo: Instagram @hubcoolturapub
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • FadilaK

    Kao odlično mjesto za rad dodala bi i Duksu u Tkalči koja je blizu vrtića, otvorena od 8 ujutro, od 10 se može nešto i pojesti. Kava je odlična, usluga vrhunska. 😊