Life&style

"Kad tri puta djeci nešto ponovim i ignoriraju me, dobiju batine. Ljudi me osuđuju, ali to je način da djeca nauče!"

  • Mama je podijelila Internet otkrivši način na koji odgaja djecu
  • Druge roditelje najviše je zgranulo to što djecu zna udariti kad ne slušaju
  • Osim toga, njezini klinci odmalene imaju zaduženja u kućanstvu

Majka petero djece podijelila je (i naljutila!) Internet nakon što je otkrila svoja pravila odgoja, a ona uključuju kažnjavanje djece ako se loše ponašaju. Brittney Coble, iz SAD-a, izazvala je žestoku raspravu nakon što je otkrila kako se trebaju ponašati njezini potomci, a neke od ovih stvari roditelji bi opisali kao kontroverzne.

Možda vas zanima Ova majka tvrdi da je roditeljstvo najzamorniji i najdosadniji posao na svijetu i odmah je navukla bijes mnogih Rubrika Life&style Life&style
@brittney_coble #unpopularopinion#momsoftiktok#gentleparenting#parents#fyp ♬ original sound - Brittney Coble

''Vidjela sam trend na TikToku u kojem mame pričaju o stvarima koje rade sa svojom djecom s kojima se većina roditelja ne bi složila. A s obzirom da me većina TikTok mama već mrzi, pomislila sam zašto ne? Broj jedan, kao što već možete pretpostaviti, je to što ja znam udariti svoju djecu'', započela je na videu.

Potom je objasnila da se to događa samo u krajnjoj nuždi, nakon što je djecu već usmeno upozorila. ''Ne očekujem da uvijek poslušaju kad ih prvi put opomenem, ali ako moram reći dva ili tri puta, a već sam objasnila što trebaju učiniti, a oni me jednostavno ignoriraju, dobit će batine".

Još jedno kontroverzno roditeljsko pravilo u obitelji je davanje svakom djetetu (dvoje ima četiri godine, a ostali su šest, osam i deset godina) da odrade neke kućne poslove. ''Dvogodišnjaci i četverogodišnjaci budu malo smeteni, ali zadajem im jednostavne posliće i usmjerim ih ako ima misli odlutaju. Ali moja starija djeca - imaju veće dječje poslove. Čiste WC, iznose smeće, peru suđe - doprinose", nastavlja.

Ova mama odlučna je da doji kćer do 6. godine. Napadaju je da seksualno zlostavlja dijete

''I na kraju, svoje dječake odgajam kao dječake, a svoju djevojčicu kao djevojčicu - bez pitanja", rekla je. Gledatelji su podijeljeni, a neki su istaknuli da se fizičkim kažnjavanjem ne rješava ništa. "Dakle, ne znate kako pravilno podučavati svoju djecu i ugraditi mudrost u njih bez nasilja. Lijepo.'' Drugi se složio, moleći: "Molim vas, prestanite udarati svoju djecu." "Zlostavljanje neće naučiti djecu poštovanju, nego će ih naučiti strahu", mislila je treća. "Postoje načini da dobijete poštovanje od drugih ljudskih bića, a da ih ne povrijedite."

Možda vas zanima "Ja sam majka desetero djece, ustajem u 5, kupujem hranu u 6 i počinjem kuhati!" Rubrika Life&style Life&style

No, bilo je i onih koji su vjerovali da na njezinom popisu nema nedostataka, a jedan komentar je glasio: ''Napokon roditelj koji je zapravo roditelji.'' ''Svi smo dobivali batine kao djeca... a sada imamo onu rijetku odliku koja se zove poštovanje prema drugim ljudima koji to zaslužuju'', složio se drugi istomišljenim.

Jedna mama također je podijelila sličnu rutinu: "Moja djeca imaju 3, skoro 4 godine (dječak), 1 skoro 2 godine (djevojčica) i beba 6 mjeseci. Starije dvoje dobili su kućanske poslove, a kad beba prohoda i ona će." ''Nisi rekla ništa krivo, slažem se s tobom'', pohvalila se treća.

Photo: Facebook@Lorna Goldstrand Klefsaas
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Tteba biti strog a ne tuci