Life&style

JYSK je prepolovio cijenu jednom od svoja tri orašara. Možda je vrijeme za božićni šoping?

  • Orašari su posljednjih nekoliko blagdanskih sezona možda i najpopularniji božićni ukras
  • Kako i ne bi bili kad su tako dekorativni, s tim visokim šeširima i cifrastim uniformama
  • I danski JYSK ima svoje orašare u ponudi koji nisu preskupi, a jedan od njih ima trenutačno smiješno niski cijenu

Posljednjih nekoliko blagdanskih sezona orašari, premda stari i tradicionalni božićni motiv vratili su se u fokus. I ne samo to, zavladali kao možda i najpoželjnija dekoracija. Drveni lutci u živopisnim uniformama prethodnih su godina ukrasili prozorske okvire i police naših domova, u obliku visećih dekoracija naše božićne jelke, a nerijetko su nas, u ljudskoj veličini ili čak i veći, dočekivali na ulazima trgovina ili kafića u okićenom gradu. 

Možda vas zanima Priča o orašaru: odakle potječe lik koji je postao neizostavni dio božićne tradicije? Rubrika Life&style Life&style

Lijepo izrađen i kvalitetan orašar ima svoju cijenu, čak i stotinjak eura za figuru visoku 40-ak centimetara, no kao i sa svime, uvijek se pojave i pristupačnije verzije popularnih predmeta, od odjeće nadalje. Pa tako orašara ima u brojnim dućanima koji prodaju dekoracije za dom. Izuzetak nije niti JYSK na čijem odjelu božićnih dekoracija smo ih pronašli. A orašari danskog brenda su i lijepi i kvalitetni.

 | Autor: JYSK JYSK

A jedan i nevjerojatno jeftin... Naime, jednog od svojih orašara, Euklas mu je ime, na JYSK-ovoj trgovini stavili su na sniženje od 52% i sad košta samo 5,50 eura. Doista povoljno budući da nije riječ o maloj figurici već vojniku visokom 38 centimetara. Upozorenje: treba ga uloviti do isteka zaliha.

 | Autor: JYSK JYSK

Za usporedbu, tu je orašar Jullov, jednake visine, u bijeloj uniformi čija je cijena i dalje 11,50 eura, a i takva spada u JYSK-ovu kategoriju trajno niskih cijena.

 | Autor: JYSK JYSK A ovdje je i treći i najveći orašar, Diser, čak 50 centimetara visoka figura i s obzirom na to i vrlo korektne cijene od 20 eura.

 | Autor: JYSK JYSK

A da ih uzmemo svu trojicu kad već kupujemo povoljnog Euklasa? Odlično izgledaju zajedno! Izgleda da blagdanski šoping može početi...

Photo: JYSK

Komentari 0