Life&style

Jupiter će u travnju poljuljati naše financije - kako najbolje postupati s novcem ovisno o horoskopskom znaku

  • Sudeći prema retrogradnom Jupiteru, travanj nam priprema neke financijske izazove
  • Kako ne bi zaglibila u nepotrebne troškove, pogledaj što ti zvijezde poručuju
  • Uz ove savjete možeš dobiti ideju gdje preusmjeriti svoje troškove ili kako uštedjeti koju kunu viška

S obzirom da će se Jupiter, planet blagostanja i napretka, sve do kolovoza kretati retrogradno, pravo je vrijeme da se pomnije pozabaviš svojom financijskom situacijom. Ako ne želiš da te troškovi "operu" kao travanjski pljusak, prođi kroz naše savjete koje smo prilagodili tvom horoskopskom znaku. 

OVAN: Putuj pod budžetom

Iako se na putovanje najčešće odlučujemo kada imamo viška novaca, ne znači da nije nemoguće putovati i pod budžetom. Sve što trebaš učiniti jest malo sniziti svoje potrošačke želje te ih zamijeniti s nečim pristupačnijim. Često je moguće pronaći jeftinije karte za let, povoljniji smještaj (hostel umjesto hotela) te razne aranžmane koji nude popuste na količinu (npr. popust za putovanje u dvoje). 

Možda vas zanima Doznali smo recept zbog kojeg neke žene izgledaju mlađe i - odlučili ga isprobati Rubrika Beauty Beauty

BIK: Počasti se, zaslužila si

Iako tvoj novac najčešće odlazi na ono što ti je zaista neophodno, slobodno odvoji jedan dio za troškove koji će ti ugrijati i dušu i tijelo. U travnju se počasti onom lepršavom haljinicom koju gledaš već tjednima ili ukusnim obrokom na kraju dugog dana ili uplati neki wellness vikend. Naravno, uživaj s mjerom.

BLIZANCI: Štedi u dvoje

U paru je sve lakše i zabavnije, pa tako i štednja. Uključi nekog člana obitelji ili prijatelja u ovaj izazov, zajedno odredite iznos koji namjeravate uštedjeti i "kaznu" za onoga tko se toga neće pridržavati. Ukoliko ovo malo natjecanje obavite uspješno, zajedno se počastite nekom sitnicom.

RAK: Prati svoje odljeve novca

Ispiši sve svoje troškove i zapitaj se jesu li svi baš toliko neophodni. Znamo da svoje slobodno vrijeme najviše voliš kratiti dobrim serijama i filmovima, ali zar ti za to treba i Netflix i HBO Go? Također, mislimo da su ti tri palete sjenila i više nego dovoljne (za sada).

LAV: Organiziraj kućni party

Kao društveno biće mnogo novca trošiš na izlaske s ekipom, ali zašto ne bi umjesto filma u kinu nabavila filmove, kokice i pića te pozvala prijateljice na movie night? Jedna opuštena večer bez make-upa, neudobnih outfita i skupih karata za kino može rezultirati još većim veseljem u pidžamama pod mekanim dekicama. Na isti način možeš osmisliti i karaoke večer ili večer zabavnih igara. Malo novaca = puno zabave.

DJEVICA: Uloži u svoj dom

Iako si ti već iskusna štedilica, svoj bi novac ovog mjeseca mogla usmjeriti u mini obnovu svog doma. Osvježi zidove novom bojom, kupi novi stolić za dnevni boravak, zakrpaj onu rupu u zidu koja te bode u oči već mjesecima. I mala promjena će te razveseliti, a sitni popravci umiriti savjest.

VAGA: Posavjetuj se sa stručnjacima

Silno se trudiš srediti svoje troškove, ali ti to nikako ne polazi za rukom. Ne ustručavaj se potražiti pomoć kod iskusnijeg člana obitelji, prijatelja, pa čak i pravog financijskog savjetnika. Stavi na papir sve nedoumice koje te muče i kreni u akciju. Ne boj se postaviti "glupa" pitanja već saznaj sve što te zanima.

ŠKORPION: Rebalansiraj svoj portfelj

Proučavaš bitcoinove i dionice već mjesecima, ali nikako da poduzmeš konkretnije mjere. Upravo je travanj idealan mjesec za tebe da preuzmeš rizik i upustiš se u neka ozbiljnija ulaganja. No, kako bi rizik bio usklađen s tvojim sadašnjim i budućim financijskim potrebama, bitno je da proučiš trenutno stanje na tržištu. Ukoliko nisi sigurna u sljedeći potez, posavjetuj se sa stručnjakom.

STRIJELAC: Uloži u svoje zdravlje

Svoje troškove ovoga mjeseca usmjeri na stvari koje će ti sa sobom donjeti dugotrajnije benefite. Umjesto da se i ovoga vikenda znojiš sa stotinama stranaca u zagušljivom klubu, radije se znoji s utezima u ruci u onoj prekrasnoj novootvorenoj kvartovskoj teretani ili nabavi nove gume za bicikl. Ne samo da je ljeto sve bliže nego je i briga o zdravlju važna tokom cijele godine.

JARAC: Smiri svoju savjest

Često razmišljaš o kupnji nekog dodatnog oblika osiguranja ili o štednji za stare dane, ali nikako da poduzmeš konkretne mjere. Travanj je idealan mjesec za to! Iako ćeš žrtvovati pokoji novi komad odjeće ili par cipela, priuštit ćeš si osjećaj sigurnosti i mirniju savjest.

Možda vas zanima Blago vam se! Tri horoskopska znaka koja će imati fenomenalno proljeće Rubrika Life&style Life&style

VODENJAK: Učini dobro 

Tvoja će humanitarna strana ovoga mjeseca posebno doći do izražaja. Obožavaš životinje i ne možeš više samo gledati po internetu sve te napuštene psiće stoga im pošalji koju vreću hrane, igračke ili ogrlice protiv nametnika. Još bolje, odvoji slobodno vrijeme za volontiranje u obližnjem azilu. Nema tog novca koji može zamijeniti osjećaj zadovoljstva kada pomogneš nekome.

RIBE: Malo uštedi

Iako svaki mjesec odlučiš izdvojiti određeni iznos na štednju, nekako ga uvijek potrošiš. Ne krivimo te već ti savjetujemo da postaviš automatski prijenos sredstava na svom računu. Na taj način novac nećeš moći potrošiti te ćeš na kraju mjeseca napokon imati nešto ušteđevine.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0