Life&style

Još jedna bajkovita lokacija na našoj bucket listi: ovo mjesto je prava hrvatska Provansa

Ako nas ovog ljeta put nanese u unutrašnjost Istre, odnosno barem u blizinu općine Svetvinčenat, lokacija koju svakako moramo posjetiti je obiteljsko izletište Pekici. Naime, ovo je izletište tako posebno jer ga krasi jedno od najljepših polja lavande u Hrvatskoj što nas neodoljivo podsjeća na bajkovitu Provansu. 

Izletište Pekici smjestilo se u istoimeno selo nedaleko same jezgre Svetvinčenata, a na njemu se nalazi čak 36 tisuća sadnica lavande koje čine predivan pejzaž na što samo rijetki mogu ostati ravnodušni. 

 | Autor: Instagram @izletištepekici Instagram @izletištepekici Foto: Instagram @izletištepekici

 | Autor: Instagram @klibx_ Instagram @klibx_ Foto: Instagram @klibx_

Iako su nepregledni grmovi lavande sami po sebi dovoljni za idiličan ugođaj, na polju su još smještene i starinska kamena kućica te velika drvena ljuljačka koje će osigurati savršenu kulisu za dobre fotke. Obilazak polja lavande moguć je samo kroz vođene ture koje se održavaju od utorka do nedjelje i to u terminima u 9, 18 i 20 sati, a koje traju otprilike sat vremena ovisno o veličini grupe. 

S obzirom na to da se tura vodi na otvorenom, broj posjetitelja nije ograničen i nije potrebno rezervirati svoj termin. Cijena ulaznice za turu iznosi 5 eura po osobi, a ulaz je besplatan za djecu do 10 godina.

 | Autor: Instagram @martytravells Instagram @martytravells Foto: Instagram @martytravells

Nakon obilaska ovog predivnog polja, posjetitelje na izletištu očekuje i prava domaća hrana kao što su istarska maneštra, ručno izrađeni pljukanci i ravioli punjeni sirom, razni gulaši te šumske gljive i šparoge pripremljene na različite načine. Osim tradicionalne istarske hrane, posjetitelji mogu kušati i zanimljiva jela od lavande kao što su kruh, keksi, sladoled i slično te kupiti brojne suvenire također načinjene od lavande. 

 | Autor: Instagram @istrabuggy Instagram @istrabuggy Foto: Instagram @istrabuggy

Photo: Instagram @marinastanger01

Komentari 0