Life&style

Još jedan beauty trend vratio se iz 90-ih: body mist

Body mistovi ili mirisne vodice vrhunac slave dosegli su u devedesetima, a onda su polako pali u zaborav. Međutim, ovog ljeta su se vratile, savršene za koji misle da su parfemi prejaki za ljeto

Da trendovi kroz povijest samo kruže dokazuje i povratak body mistova ili mirisnih vodica. Nakon gotovo 20 godina, opet se vraćaju u modu i dolaze na velika vrata. 

Brojni još uvijek pitaju koje su točno razlike parfema i mirisnih vodica. Prvi i najočitiji je taj da one imaju mnogo ''lakši'' miriš od parfema. Samim time, idealne su za vruće ljetne dane kada ne želimo jakim parfemom ugušiti sebe i sve oko sebe. Druga velika razlika je ta da miris body mistova traje mnogo, mnogo kraće od mirisa parfema. S obzirom na puno veći postotak vode i manju prisutnost esencijalnih ulja, s njima je gotovo normalno da ih svakih sat ili dva vremena moramo obnavljati. Najveća mana mirisnih vodica, pak, je mnogo veći postotak alkohola nego kod parfema. S druge strane, dobra vijest je i to što su u pravilu znatno jeftinije od parfema pa ih uistinu ne moramo štedjeti baš do zadnje kapi. 

Body mistovi polako i sigurno vraćaju se na police naših drogerija, parfumerija i high-street trgovina, a brojni su dostupni i na web shopovima.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Rituals Ayurveda Body Mist (Douglas, 129 kn), Victoria's Secret Pure Seduction Body Mist (Victoria's Secret Webshop, 145 kn)

U ponudi brenda Rituals nalazi se nekoliko mirisnih opcija. Ističe se kolekcija Ayurveda koja miriši kao čista egzotika - na indijsku ružu i himalajski med. Za 50 ml izdvojit ćeš 129 kn, a to ovaj body mist svrstava u kategoriju onih koji su ipak na skupljoj strani. S druge strane, cijene Victoria's Secret mistova su nešto niže. Inače 250 ml proizvoda košta oko 145 kuna, ali trenutno se neki primjerci mogu naći na popustu za nevjerojatnih 65 kn. Osim toga, Victoria's secret može se pohvaliti jednom od najširih paleta mirisa. Body mist imena Pure Seduction miriše na freziju i crvenu šljivu pa nam se čini kao idealna opcija za bablje ljeto i ranu jesen.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Bershka Candy Drops (Bershka, 39, 90 kn), Avon Naturals Blushing Cherry Blossom (Avon, između 13 i 25 kn)

O tome da se mirisne vodice vraćaju na velika vrata mnogo govori i činjenica da su mogu pronaći i na policama popularnih high-street brendova. Naš favorit je Bershkin body mist pod nazivom Candy Drops. Cijena za 100 ml iznosi 39, 90 kn, a trenutno je na sniženju i košta 29, 90 kn. Riječ je o pravom ljetnom mirisu s voćno-cvjetnim notama mandarine, marelice, šumskog voća i jasmina. Kataloški brend Avon u svojoj ponudi jako često ima povoljne body mistove. Za 100 ml proizvoda, ovisno o katalogu, plaća se između 13 i 25 kn. Paleta mirisa je uistinu beskrajno široka te je teško izabrati svog favorita. Ipak, najdraži nam je Cherry Blossom iz kojeg se diskretno širi miris trešnje. 

Možda vas zanima Top 5 ljetnih parfema koje ćeš obožavati Rubrika Beauty Beauty  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: The Body Shop Manfo Body Mist (Amazon, oko 70 kn), Nuxe Sun mirisna vodica (dostupno u ljekarnama, 223 kn)

Ljubiteljima on-line kupovima ponuda je još šira. The Body Shopove mirisne vodice slove za jedne od najomiljenijih na svijetu. Na Amazonu im se cijena vrti oko 70 kn za 100 ml proizvoda. Njihova prednost je i ogromna mogućnost izbora mirisa. Između kokosa, jagode, vanilije, breskve i brojnih drugih mi smo se odlučili za miris manga. Dostupne su i opcije sa šljokicama, a to nam je uistinu neodoljivo. Nuxeove mirisne vodice, pak, jedne su od najskupljih na našem tržištu. Cijena 100 ml proizvoda je 223 kn. Iako i u Nuxeu ima nekoliko varijanti, odlučili smo se za Nuxe Sun jer je riječ o slanoj mirisnoj vodici, a mi bismo, barem u mislima, htjeli prizvati malo morske soli.

Photo: Miss7/PR

Komentari 0