Life&style 26. kolovoza 2013.

Jesu li zubne navlake novi trend?

Guliver Image/Getty Images.

Dugo vremena su savršeno bijeli zubi bili ultimativni hit u stomatologiji. Međutim, u posljednje vrijeme sve više zvijezda se odlučuje za više ili manje diskretne ukrasne navlake koje vašem osmijehu daju sasvim drugačiji izgled. Koji su rizici takvih navlaka, otkrio nam je dr. dent. medicine Dean Cekić.

Ovaj trend u svijetu glazbe nije novost. Dr. dent Medicine Dean Cekić otkrio nam je kako upečatljive zlatne navlake za zube postoje već dulje vrijeme:

"Zlatne navlake za zube svoje porijeklo vuku iz rap glazbe gdje su u nešto ekstremnijoj varijanti prisutne preko deset godina. Koliko ja znam, kod nas ovaj vid ukrasa nije tražen, ali i to bi se moglo promijeniti,"

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Naime, nakon rappera sklonih pretjerivanju, navlake su prihvatile i mainstream zvijezde koje se na ovaj način žele istaknuti. Među prvima je bila Rihanna koja je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj ima zubne ukrase u obliku zlatnih puški. I dok su neki ostali preneraženi smatrajući kako poznata pjevačica na ovaj način promovira vatreno oružje, drugima se čini kako se radi o još jednom modnom izričaju. Ubrzo nakon ove, uslijedila je i fotografija na kojoj ima srebrne navlake na vrhovima zubi.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Kraljica popa Madonna se svim silama trudi održati pri samom vrhu, pa tako nosi i trendove koji su ponekad na granici dobrog ukusa. Među njima je i trend zlatnih navlaka. Madonna se tako prošlog tjedna pojavila s navlakama u obliku kaveza dok je izlazila iz teretane. I dok se Rihanni zahvaljujući njenim godinama može mnogo toga oprostiti, teško je poreći kako Madonna s ovim navlakama izgleda smiješno.

 | Autor: EMANUELEPHOTO / Splash News EMANUELEPHOTO / Splash News

Posljednja u nizu zvijezda s navlakama je Katy Perry. I dok su njene kolegice odabrale zlatne i srebrne navlake, ona je pažnju na svoja usta skrenula pomoću navlaka sa svjetlucavim kamenčićima koji čine riječ 'Roar' što je ujedno i naziv njenog novog singla.

"Radi se o mobilnim ili eventualno fiksnim individualno napravljenim ukrasima. Koliko vidim, napravljeni su od zlata s eventualno integriranim cirkonom ili nekim skupljim kamenom. Što se tiče posljedica, ako koristite mobilne naprave – one ne postoje. Kod fiksnih naprava se radi o trajnim posljedicama u smislu gubitka dijela zubne krune", objasnio je dr. Cekić.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Usprkos tome što su zvijezde danas najutjecajniji trendseteri, za većinu njih najpoželjniji je savršeno bijeli osmijeh s pravilnim zubima. Ovakve modne ekscese mogu si priuštiti tek rijetki tako da sumnjamo kako ćemo zubne navlake u ovom stilu viđati na ulicama.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0