Life&style
Michelle i Barack Obama

Jesu li i dalje savršeni bračni par? Obame poljupcima i komplimentima demantiraju priče o razvodu

  • Brak bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i njegove žene uvijek se opisivao kao idealnim i uzornim
  • Unatoč svojim funkcijama i dužnostima, par je uvijek i na službenim događanjima pokazivao nježnost i toplinu
  • Iako sve više spominju ozbiljni problemi u braku pa čak i razvod, njihovo posljednje pojavljivanje u javnosti, Barackov nježni poljubac i komplimenti na račun supruge daju potpuno suprotan dojam

Neovisno o politici bivšeg američkog predsjednika, Barack Obama, Michelle Obama i njihove dvije kćeri mnogima su bili najdraži stanovnici Bijele kuće. Ljude diljem svijeta osvojili su svojom neposrednošću i toplinom koja je bila vidljiva i u javnosti i na službenim dužnostima što najčešće nije slučaj kada su u pitanju predsjedničke obitelji. Zajedno, oni predstavljaju najromantičniji i najopušteniji par koji je ikada bio u blizini Bijele kuće, par s kojima su se ljudi mogli povezati jer su unatoč svojim pozicijama i statusu zračili toplinom i običnošću 'normalnih ljudi'. 

Ljubav Baracka i Michelle Obame datira mnogo prije nego što su zakoračili u Bijelu kuću ili čak započeli političke karijere. Par se upoznao dok je on bio odvjetnik junior u odvjetničkoj firmi u Chicagu, a Michelle mu je bila dodjeljena kao mentorica. Ubrzo su se zaljubili i otišli na prvi spoj, a tri godine kasnije, 1992. bili su muž i žena. 

Možda vas zanima Michele Obama otkrila je tajnu dugog braka: 'Željela sam Baracka baciti kroz prozor!' Rubrika Love&Sex Love&Sex

Obama je o njihovom prvom spoju, neuobičajeno za predsjednika, pričao i kod Oprah, a par je radi ovakvih izjava i zaljubljenog ponašanja vrlo brzo postao definicija hashtaga #MarriageGoals.

 | Autor: Instagram Instagram

"Odmah smo kliknuli... do kraja spoja, bilo je gotovo...bio sam kupljen," kazao je Obama. No, trenutak kada su oni zasigurno kupili srca javnosti je kada je prilikom inauguracijskog bala bračni par zaplesao uz pjesmu "At Last" (koju je izvela Beyoncé), a Barack je upitao publiku: "Kao prvo, koliko dobro izgleda moja žena?"

Sličnih situacija je tijekom godina bilo mnogo, a brak gospodina i gospođe Obama djelovao je skladno, stabilno i neraskidivo. To se moglo vidjeti ne samo u njegovim romantičnim izjavama i zaljubljenim pogledima, već i u činjenici što je svoj brak stavljao ispred karijere, a Michelle mu je na svakome koraku bila podrška. Naime, u jednom od intervjua Obama je otkrio kako je Michelle zapravo imala pravo veta na odluku o njegovom kandidranju za predsjednika. Da je ona rekla 'ne', Obama se nikada ne bi kandidirao niti postao američki predsjednik. No, Michelle, iako je znala koliko će njegova pozicija utjecati na njihovu obitelj i brak, podržala ga je - uz jedan uvjet: morao je prestati pušiti.

Prije nekoliko godina otvoreno su progovorili o 'teškim vremenima' u braku

Sigurno svatko tko ne živi glavom u oblacima i bajkama zna da ne postoji nešto kao 'zauvijek savršen brak'. Kao što svaki brak ima svoje uspone i padove, tako ima i onaj Baracka i Michelle Obame. Bilo bi uistinu čudno da je drugačije obzirom na njegovu nekadašnju prirodu posla i svega što je s dužnošću američkog predsjednika i prve dame dolazilo. No, jednako otvoreno kako su pokazivali svoju ljubav i nježnost, tako su prije nekoliko godina progovorili i o problemima i teškoćama u braku. 

Michelle Obama, Jackie O... Najveće modne ikone među prvim damama

U svojim memoarima Michelle je otkrila da su ona i predsjednik Obama išli na bračno savjetovanje. U intervjuu za People magazin, nekadašnja prva dama izjavila je kako se u trenucima osjećala da 'želi izaći'. No, kaže, shvatili su kako je sasvim normalno povremeno se tako osjećati te kako je iskrena komunikacija i o takvim osjećajima nužna.

O razlogu zašto je uopće govorila o problemima u braku kojeg mnogi smatraju savršenim, Michelle je kazala kako oni nisu imali uzore koji su im iskreno govorili o braku. "Nismo imali uzore u teškim vremenima jer su naši roditelji, njihova generacija učili da se ne govori o braku i definitivno se ne govori o teškim vremenima. Dakle, kad si mlad i kad odrastaš i zajedno podižeš obitelj, nitko te nije pripremio na činjenicu da će doći trenuci kada ćeš svoju energiju morati posvetiti drugim stvarima."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Unatoč tim poteškoćama, Obame su uvijek ostavljali dojam skladnog braka, ljubavi i privrženosti. Ipak, prošle godine neki su mediji počeli pisali o njihovim svađama i problemima, a tad se prvi put počeo spominjati i razvod.

Tabloid National Enquirer pisao je nekoliko puta da je brak Obaminih na tankom ledu, da se konstantno svađaju, a curili su i tračevi da Barack zamjera Michelle koliko troši te da je ljubomoran što flertuje s drugim muškarcima. Ništa se od toga dosad nije pokazalo istinitim, niti se moglo provjeriti. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Michelle Obama i Lewis Hamilton

Prije nekoliko mjeseci Michelle Obama se srdačno pozdravila sa zvijezdom Formule 1 Lewisom Hamiltonom prije jedne od utrka, a on je nakon toga izjavio da mu je ona inspiracija. Bilo je to dovoljno za medije željne senzacionalizma da zaključe da u tom odnosu postoji - nešto više. I da Barack baš i nije presretan. Ipak, priča nije otišla dalje od stranica tabloida. 

Michelle i Barack Obama rijetko dopuštaju uvid u privatnost njihove obitelji, ali ako je suditi po njihovom ponašanju u javnosti - ništa se nije mnogo nije promijenilo od doba kada su o njihovome braku pisali hvalospjeve. Na svim javnim pojavljivanjima par i dalje pokazuje bliskost dodirom, držanjem za ruku ili poljupcem. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Otkrivanje portreta Baracka i Michelle Obame u Bijeloj kući, 7. rujna 2022.

Najnovije zajedničko službeno pojavljivanje u javnosti bilo je na otkrivanju portreta bivšeg predsjednika i njegove žene u Bijeloj kući. Supružnici su održali govor i djelovali dobro raspoloženi, a u jednom trenutku Barack je suprugu nježno poljubio u obraz. Ni na ovom događanju nije izostao njegov kompliment Michelle: "Želim zahvaliti Sharon Sprung što je uhvatila sve što volim kod Michelle: njenu gracioznost, inteligenciju i činjenicu da je zgodna", rekao je bivši američki predsjednik, još jednom izazvavši oduševljenje publike.

Obame su vjerojatno prolazili kroz krizna razdoblja, baš kao i svaki drugi brak na svijetu, ali ovakvi romantični trenuci u javnosti i otvorena ljubav prema svojoj supruzi teško se mogu odglumiti. Nadamo se da je njihov brak i dalje čvrst i u njihova četiri zida, a ljubav na prvom mjestu, baš kao što pokazuju u javnosti.

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Mozda novinari puno pišu mozda su u svadi tko zna