Life&style

Jesu li doista Simpsoni predvidjeli finale svjetskog prvenstva?

Tijekom više od 600 epizoda Simpsoni su uspjeli naizgled predvidjeti niz velikih događaja koji su se dogodili u proteklih nekoliko godina

Tv serija koja se emitira od 1989. godine dosad je predvidjela da će Donald Trump pobijediti na predsjedničkim izborima, smrt Stephena Hawkinga, Zimske olimpijske igre, pa čak i propast dućana Toy 'R' Us te je to bilo i prikazano u samoj seriji. 

Sad dok se na Svjetskom prventstvu u Rusiji situacija zahuktava, ljudi vjeruju da su Homer i ostatak već predvijeli kakvo bi finale moglo biti. Naime, u petoj epizodi devete sezone pod nazivom 'The Catridge Family', emitiranoj 1997. godine, obitelj i stanovnici imaginarnog grada Springfielda prisustvuju zloglasnoj utakmici između Meksika i Portugala u kojoj se odlučuje koja je momčad najbolja na svijetu.

Takav scenarij nije nemoguć, ima dosta logičnosti u tome. Ne samo da su se Meksiko i Portugal već kvalificirali za idući krug natjecanja, nego su i na suprotnim stranama što znači da bi se jedino i mogli sresti u finalu u Moskvi 15.7
Kako su portugalske novine Eco pisale, epizoda se i referira na seks skandal, koji je već 'pogodio' meksički tim prije natjecanja, iako u samoj epizodi nije određena godina događanja. 

 | Autor: Printscreen Printscreen

S obzirom da Portugal igra s Urugvajem utakmicu koja će odlučivati tko ide u četvrtfinale, a Meksiko s Brazilom isto za četvrtfinale ( nije došao do četvrtfinala a kamoli finala od 1986. godine) postoji šansa se to možda ipak neće dogoditi. Ali na ovom prvenstvu mnoge stvari su nas iznenadile pa u jednu ruku za ništa ne možemo biti 100% sigurni. 

Možda vas zanima Životne lekcije kojima su nas naučile TV serije Rubrika Life&style Life&style
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0