Life&style

Jesi li čula za match europskog i japanskog goveda?

Na Festivalu hrane i vina u Hotelu Esplanade ugledni francuski chef Gilles Camilleri koordinirati će prezentaciju i promociju, a uloga najvećih zvijezda ove gastronomske čarolije pripada prvom predstavljanju japanskog goveda iz Kyota i europskog iz Španjolske

 Za sve ljubitelje dobre hrane i pića stiže dobra vijest - u petak, 26. siječnja 2018., u zagrebačkom hotelu Esplanade tvrtke Selekcija MM i Wine&Spirit održat će tradicionalni godišnji Festival hrane i vina, od 14.00 do 19.00 sati, na kojem će se uzvanicima predstaviti neki od najinteresantnijih proizvoda i delikatesa iz cijelog svijeta namijenjenih maštovitim ljubiteljima gastronomije, vrhunskim kuharima i restoranima, u kojima ne nedostaju impresivne kulinarske kreacije.

 | Autor:

Tako će se održati nekoliko kulinarskih demonstracija. Jedna od najzanimljivijih svakako će biti gostovanje uglednih uzvanika: tvrtke Onishi-Kyoto Wagyu Miyabi iz Japana te tvrtke Vacum – Rubia Gallega govedine iz Španjolske, ali i sudjelovanje francuskog chefa Gillesa Camillerija.

 | Autor:
Zvijezde eventa bit će španjolsko i japansko govedo, prvi puta u povijesti dopremljeno cargo prijevozom u Hrvatsku. Tim povodom uzvanici će moći uživati u iznimno zanimljivoj gastronomskoj prezentaciji, ‘matchu’ između europskog goveda (12 godina stare španjolske sorte Rubie Gallega specifične po žutoj masnoći na vanjskim stijenkama steakova), koju će predstaviti tvrtka Vacum, njezin vlasnik Jose Rosell i Alvara Camacho, export manager te čuvenog japanskog goveda Kyoto Wagyu Miyabi (3,5 godine starog goveda koje je prošarano masnoćom unutar steaka), a koje će predstaviti tvrtka Onishi i sin vlasnika Hideki Onishi, u čijoj pratnji stižu i dva vrhunska mesara Atsushi Yamamoto i Kazuhiro Sata. Iz glavne ‘zvijezde’ večeri – japanskog goveda Kyoto Wagyu Miyabi nastat će osam različitih cutova: sirloin + ribloin, tenderloin, chuck roll, chuck rib, top-round, D-rump knuckle i flat meat.

 | Autor:

 

Photo: None

Komentari 0