Life&style

Jesi li čula za Klevevž? U ovom kamenom "bazenu" s termalnom vodom možemo se kupati i zimi

U potrazi za obližnjim mjestom koje smo maločas opisali, došli smo do predivne lokacije u susjednoj Sloveniji. Naime, radi se o termalnom izvoru Klevevž koji se nalazi pokraj Novog Mesta. Ovaj lječilišni izvor na prvi pogled izgleda kao predivan kameni bazen, ali činjenica koja je nas oborila s nogu kaže da temperatura vode i zimi doseže nevjerojatnih 21°C do 25°C. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spela (@spelca.b)

Iako moramo priznati da nam ideja kupanja zimi, dok smo okruženi snijegom i prirodom, zvuči pomalo nestvarno, realnost nije na našoj strani i ovo doista jest moguće. Upravo je zato prirodno ljekovito kupalište Klevevž vrlo popularno jer osim posebnog iskustva, u okolici nudi još bezbroj aktivnosti koje možeš prilagoditi svojim željama. Planiranje ili hodanje, uživanje u ukusnoj hrani ili istraživanje ostataka dvorca te u konačnici – kupanje, finalna odluka što raditi je na tebi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Skubic (@petra.skubic)

Od Zagreba do Klevevža automobilom će ti trebati svega sat vremena, a na putu možete stati na neke od usputnih lokacija i dodatno uživati ljepote Slovenije. Mi glasamo za ovu opciju; zaputi se ravno na izvor, a nakon kupanja i uživanja, produži do Maribora ili Ljubljane na slastan ručak i večernju šetnju gradom. 

Možda vas zanima Sanjkanje je odlična opcija za vikend na snijegu, a ovo je 6 lokacija na kojima ćeš se dobro zabaviti Rubrika Life&style Life&style

Stoga, ako nemaš nikakve posebne planove za ovaj vikend, a ne ostaje ti se kod kuće, provjerili smo vremensku prognozu koja vrišti sunce, a to znači samo jedno – idealan je trenutak da kreneš za bajkovito zimsko kupanje.

Photo: Instagram / @vanjatoplisek

Komentari 0