Life&style

Sanjkanje je odlična opcija za vikend na snijegu, a ovo je 6 lokacija na kojima ćeš se dobro zabaviti

  • Skijaška sezona je u punom jeku, a to znači samo jedno, svaki slobodni trenutak provodimo u prirodi opuštajući se na zdravom, hladnom zraku
  • Iako, ako ne skijaš ili boardaš, nameće se pitanje što raditi na snijegu osim šetnje, ali u tom slučaju sanjkanje je pravi (i puno jeftiniji) odgovor
  • Nekada namijenjeno samo djeci, danas sanjkanje može biti prava adrenalinska aktivnost ovisno o lokaciji koju odabereš

Sanjkanje je toliko zabavno (katkad i izazovno), tako da ako još uvijek nisi isprobala, pravo je vrijeme da to promijeniš. Hrvatska, ali i druge obližnje lokacije kriju sjajne opcije za vikend izlet, stoga ti u nastavku donosimo kratki presjek omiljenih sanjkališta na kojima ćeš se odlično provesti.

Rogla/Slovenija

Rogla je već dobro znana lokacija kad je u pitanju sanjkanje jer je staza Zlodejevo istovremeno izazovna i zabavna te će zadovoljiti svačiju želju da dozom adrenalina. Dugačka je 1360 metara i njezina najveća posebnost je bajkoviti krajolik koji je okružuje. Staza je omeđena s predivnim visokim borovima koji iskustvo sanjkanja čine još boljim i čarobnijim, a na vrh staze dolaziš sa žičarom, te se spuštaš na saonicama koje mogu primiti dvije osobe. Stoga, ako ne znatš kako bi provela vikend, ovo je ideja s kojom nema greške.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Zalokar (@tinazalokar)

Rusovi dolci/Hrvatska

U Gorskom kotaru, točnije Delnicama, smjestila se lijepa, kraća uređena staza za sanjkanje koja se nalazi doslovno u gradu. Ovo je odlična opcija ako nemaš puno vremena za sanjkanje ili želiš spojiti ugodnu šetnju gradom s kratkim spustom. Staza je otvorena tijekom cijelog dana, čak i navečer, što je fora opcija je noćno sanjkanje nam zvuči vrlo primamljivo.

Jungfrau/Švicarska

Švicarske Alpe su po mnogočemu bajkovite, a najduža sanjkaška staza na svijetu, smještena je upravo ondje. Staza se zove „Big Pintenfritz“, a kako bi je u potpunosti prošla na sanjkama, potrebna su čak tri sata. Do određenog dijela te vodi žičara, a nakon toga je potrebno pješačiti kako bi stigla do samog početka.

Možda vas zanima Oduševili su nas ovi luftići za sanjkanje s kojima je zabava zagarantirana Rubrika Life&style Life&style

Međutim, jednom kada se popneš na vrh, malo muke oko dolaska bit će vrijedno jer priroda oduzima dah, kao i iskustvo spuštanja s nadmorske visine od 2600 metara.

Lovinac/Hrvatska

Izletište i sanjkalište Cvituša u Lovincu nalazi se u Lici i jedna je od omiljenih domaćih lokacija kada je riječ o uživanju na sniježim radostima. Naime, sanjkalište je dugo 100 metara, a osim sjajne staze, u neposrednoj blizini nalazi se pregršt popratnog sadržaja poput kafića i autentičnih restorana u kojima možeš predahnuti. Također, Cvituša je idealna za vikend izlet s djecom. Okruženo borovima i divnom prirodom, ako već nisi, ovo sanjkalište svakako stavi na tvoju "to do" listu.

Platak/Hrvatska

Riječki Platak je svestrana zimska lokacija koja nudi za svakog ponešto, pa tako i stazu za sanjkanje. Ista se nalazi pokraj Velikog doma i skijaške staze Pribeniš 1, a osim dnevnog, u ponudi je i noćno sanjkanje. Također, krajolik je bajkovit, staza nije previše zahtjevna i nama se ovo čini kao nepogrješiv odabir za nadolazeći vikend na snijegu.

Čelimbaša/Hrvatska

Još jedna lokacija u Gorskom kotaru smjestila se u Mrkoplju. Čelimbaša je ujedno i skijalište te nudi mnogo popratnog sadržaja, pa je ovo sjajna opcija želiš li istovremeno uživati u finoj hrani, a vrijeme iskoristiti i za malo adrenalinskih aktivnosti. Do vrha staze te vodi pokretna traka, a ova lokacija je jako dobra opcija i za klince jer staza nije previše izazovna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neverin (@neverin.hr)

Možda vas zanima U Gorskom kotaru pronašli smo nove neodoljive drvene kolibe za savršen zimski odmor Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram / @grindelwald_eiger

Komentari 0