Life&style

Najbolji način da se sladoled prebrzo ne otopi, a piće ne zagrije na ljetnim vrućinama

  • Iako ti se možda još ne čini blizu, ljeto je na pomolu, a sada je pravo vrijeme da kreneš organizirati svoje savršeno ljetovanje!
  • Kako bi ti odmor bio što bezbrižniji, potrebno ga je dobro isplanirati te popisati što sve moraš ponijeti
  • Donosimo ti listu 7 cool stvarčica koje ćeš poželjeti imati jednom kada dođeš na more - a neke od njih možeš i osvojiti!

Možda ti se u ove promjenjive dane, dok sjediš u predavaoni ili uredu i gledaš kroz prozor, godišnji odmor i odlazak na more još uvijek čine godinama daleko. Ali zapravo su i bliže nego što misliš! Nećeš se ni okrenuti, a već će biti vrijeme za organizaciju ljetovanja i pakiranje kofera. Kako te ljeto ne bi iznenadilo i kako bi ti godišnji odmor bio što bezbrižniji, najvažnija je dobra priprema. A osim što ćeš na godišnji otići spremna i ništa ti neće nedostajati, i ovo vrijeme iščekivanja ćeš si ispuniti slatkim maštanjem i planiranjem.

Što ponijeti na more - cool stvarčice koje ćeš poželjeti imati sa sobom 

Jasno, odjeća, obuća i dovoljan broj badića su osnove bez kojih ne možeš i koje ćeš prve spakirati u kofer. Međutim, na moru često kod nekog drugog vidimo super cool gadgete i pomislimo: 'Kako se ja toga nisam sjetila?!' Kako ti na moru ništa ne bi nedostajalo, donosimo ti popis 7 stvari koje će tvoje ljetovanje učiniti još genijalnijim!

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

1. Aplikacija Kamera Panorama 360

Svi znamo da su najljepši suveniri s mora uspomene, a uspomene je najlakše ovjekovječiti fotografijom. Na ljetovanju ćeš zasigurno vidjeti mnoštvo lijepih krajolika, zalazaka sunca i pogleda koji će ti oduzeti dah. U tim situacijama često želimo fotografijom obuhvatiti sve oko sebe, no obična fotografija nam to ne omogućuje.

Aplikacija Kamera Panorama 360, poznata i kao 'Instagram za panorame',  ti u tome može pomoći tako što ćeš s njom snimiti savršene panoramske fotografije s vlastitim mobitelom! Trebaš samo dodirnuti gumb za snimanje i pomicati telefon s lijeva na desno. Nakon završetka snimanja imat ćeš impresivne panorame visoke rezolucije koje ćeš automatski moći podijeliti s prijateljima na Instagramu, Whatsappu, Facebooku i Twitteru. Aplikacija je dostupna za Androide na PlayStoreu.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Panoramska fotografija plaže

2. CC Tonirana krema sa SPF faktorom

CC tonirane kreme s visokim SPF-om savršeno su rješenje za ljetne dane kada ne želimo na lice nanositi preteške pudere, ali svejedno želimo imati ujednačen ten i svome licu pružiti zaštitu od sunca. Glavna posebnost ovih multifunkcionalnih krema je ta što spajaju prednosti više proizvoda jer djeluju kao hidratantna krema, tekući puder i korektor istovremeno što znači da njeguju kožu i prekrivaju nesavršenosti. 

Za razliku od običnih toniranih krema, CC kreme imaju veću mogućnost prekrivanja, a glavna odlika je sposobnost korekcije boje, jer sadržavaju pigmente koji neutraliziraju boje na koži, a pružaju potrebnu hidratizaciju. Formula CC krema svake marke je različita, ali gotovo svi ti proizvodi imaju nekoliko zajedničkih stvari poput vitamina C, peptida, antioksidanata i, naravno, aktivnih SPF sastojaka koji će se pobrinuti da tvoja koža lica bude zaštićena. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock CC krema bit će tvoj glavni ljetni saveznik

3. PolarBox

Ima li što iritantnije, dok uživaš na suncu i plaži, od toga što svako malo moraš tražiti kafić u kojem ćeš se osvježiti jer ti se boca vode davno zagrijala? O tome da nosiš frižider na plažu vjerojatno nikad nisi ni razmišljala, ali kada vidiš PolarBox odmah ćeš se predomisliti! Damo se kladiti da bez ovog retro prijenosnog frižiderčića nećeš htjeti ni izlaziti iz apartmana za vrijeme vrućeg ljetnog dana, a zašto i bi kada je toliko sladak, praktičan i funkcionalan.

Osim što je super sladak i dolazi u retro dizajnu i nekoliko pastelnih boja, frižiderčić možeš nositi za ručku ili ga objesiti na rame, baš poput torbe. Sigurni smo da ćeš s PolarBoxom ovo ljeto biti najpopularnija u društvu jer ćeš uvijek imati hladna pića i sladoled za ekipu! 

4. Luftić u obliku sirene

Tko je još vidio na ljetovanje bez barem jednog luftića ili napuhanca? I dok su flamingosi i jednorozi već pomalo demode, najstylish luftić ovog ljeta je, moraš priznati, u obliku sirene! Sličnog dizajna kao i njegovi prethodnici, ovaj oblik luftića savršen je za plutanje i sunčanje bilo na moru ili u bazenu.

Iako ide i u bazene,  nekako nam najljepše izgleda upravo u moru - gdje sirene poput tebe i ovog luftića i pripadaju! Ne zaboravi naočale za sunce i koktel u ruku i imaš sve potrebne rekvizite za opuštanje dok se izležavaš na ovom super stylish luftiću. Scena savršena za opuštanje! I Instagram, naravno...

5. Gumene sandale

Kada smo bili mali mama nam nije dala bez njih u more da se slučajno ne ubodemo na ježa, a kad smo malo porasli izbjegavali smo ih u širokom luku. Gotovo pa nema klinca iz 80-ih i 90-ih tko se ne sjeća gumenih sandala za more. Ovaj hit proizvod nekadašnje Jugoplastike nas momentalno vraća u djetinjstvo, a mnogi ih i danas čuvaju negdje u podrumu ili na tavanu.

 | Autor: Gucci Gucci

Iako ih tada nitko nije smatrao lijepima, sigurni smo da ih je imala svaka obitelj koja je dolazila na more. A onda, 30-ak godina kasnije Gucci je odlučio izbaciti na tržište nama dobro poznate sandale, samo ovoga puta one su fashion statement, na njima se nalazi poznati logo i koštaju 3600 kn! Uopće ne sumnjamo da će ove sezone svi brendovi imati u ponudi gumene sandale, no prije nego li ih kupiš pitaj mamu neka zaviri na tavan!

6. Viseća mreža 

Hammock ili viseća mreža je savršena ljetna stvarčica jer ne zauzima puno mjesta u torbi, a tijekom ljeta može se koristiti u toliko prilika ili situacija. Sve što ti treba su dvije mjesta na koja ju možeš zakačiti i tvoja najdraža ljetna ležaljka je spremna.

Možeš ju zakačiti između dva stabla u nekoj uvalici kraj mora, a kad se vratiš s mora, na svoju terasu ili u dvorište. Zna biti korisna i na ljetnim festivalima gdje ćeš ispred svakog šatora vidjeti jednu, a dobro dođe i ako ćeš ljeto provesti na jedrilici ili brodu. Ima li ljepšeg mjesta za zaspati nego ljeti na povjetarcu, u hladu, dok se ljuljaš na visećoj mreži?

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

7. Prijenosna baterija za mobitel

Iako na godišnjem ne želimo čuti ni pozive ni gledati mailove te bismo zato najradije isključili mobitel, ipak su nam u njemu mnoge korisne stvarčice poput kamere, m-bankinga, mapa i sl. A svi znamo koliko danas baterije na popularnim smartphoneima traju. Kako ti se ne bi dogodilo da na plaži ostaneš bez baterije i ne stigneš uhvatiti najljepši zalazak sunca koji si ikada vidjela, preporuka je da nabaviš prijenosnu bateriju za mobitel. Dodatni savjet - isključi notifikacije za sve aplikacije koje te ometaju, posebice mail!

 VIOLETA WE CARE NAGRAĐUJE - SVI DOBIVAJU!

PolarBox i druge korisne stvarčice za ljetovanje poput termo boce, zaštitne torbice i gel maske možeš osvojiti u Violetinoj nagradnoj igri! Od 1.5. do 15.6. kupi 4 komada bilo kojih Violeta We Care higijenskih i/ili dnevnih uložaka u bilo kojoj prodavaonici na području Republike Hrvatske te pravilno ispuni on line prijavu u naznačenom razdoblju i osvoji vrijedne nagrade.
Detalje potraži na www.wecare.violeta.com u sekciji Programi vjernosti!

 | Autor:

Photo: None

Komentari 0