Life&style
Recept za palačinke od krumpira

Jednostavni ručak: iskušaj recept za krepke palačinke od krumpira

  • Krumpir se može obraditi na mnogo načina
  • Što kažeš na hrskave palačinke od krumpirovog tijesta umjesto pirea ili prženih krumpira?
  • Uz palačinke od krumpira dobro ide, primjerice, umak od kiselog vrhnja…

Bilo za grickanje između obroka ili kao brza večera: palačinke od krumpira uvijek su fenomenalne. Osnova je tijesto od kuhanog krumpira, jaja, mlijeka i brašna, koje se zatim peče u tavi kao klasične palačinke. 

Palačinke se mogu poslužiti uz npr. guacamole ili kiselo vrhnje kao umak. Također ukusno: na palačinke od krumpira namaži ricottu ili krem sir, na vrh stavi dimljeni losos pa na to kopar. Jednostavno neodoljivo!

Sastojci

Za 12 komada:

• 600 g krumpira

• 2 jaja 

• 100 ml mlijeka

• 100 g brašna

• sol, papar

• muškatni oraščić

• 4 žlice maslaca za prženje

Blagdanski recept za ljubitelje 'slanih jela': pita od luka sa slaninom

Priprema:

1. Oguli krumpir, operi i skuhaj u posoljenoj kipućoj vodi (kuhaj 10-20 minuta, ovisno o sorti).

2. Zatim ocijedi krumpir i ostavi da se malo ohladi u loncu. U međuvremenu razmuti jaja.

3. Ohlađeni krumpir grubo naribaj pa zajedno s razmućenim jajima, mlijekom i brašnom oblikuj glatko tijesto. Začini po ukusu solju, paprom i muškatnim oraščićem.

4. U velikoj tavi zagrij manje porcije maslaca i prži palačinke napravljene od 3 žlice tijesta s obje strane dok ne porumene. 

Recept za blagdanske palačinke s okusom medenjaka Možda vas zanima Savršena zimska slastica: palačinke s okusom medenjaka oduševit će i velike i male! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0