- Krumpir se može obraditi na mnogo načina
- Što kažeš na hrskave palačinke od krumpirovog tijesta umjesto pirea ili prženih krumpira?
- Uz palačinke od krumpira dobro ide, primjerice, umak od kiselog vrhnja…
Bilo za grickanje između obroka ili kao brza večera: palačinke od krumpira uvijek su fenomenalne. Osnova je tijesto od kuhanog krumpira, jaja, mlijeka i brašna, koje se zatim peče u tavi kao klasične palačinke.
Palačinke se mogu poslužiti uz npr. guacamole ili kiselo vrhnje kao umak. Također ukusno: na palačinke od krumpira namaži ricottu ili krem sir, na vrh stavi dimljeni losos pa na to kopar. Jednostavno neodoljivo!
Sastojci
Za 12 komada:
• 600 g krumpira
• 2 jaja
• 100 ml mlijeka
• 100 g brašna
• sol, papar
• muškatni oraščić
• 4 žlice maslaca za prženje
Blagdanski recept za ljubitelje 'slanih jela': pita od luka sa slaninom
Priprema:
1. Oguli krumpir, operi i skuhaj u posoljenoj kipućoj vodi (kuhaj 10-20 minuta, ovisno o sorti).
2. Zatim ocijedi krumpir i ostavi da se malo ohladi u loncu. U međuvremenu razmuti jaja.
3. Ohlađeni krumpir grubo naribaj pa zajedno s razmućenim jajima, mlijekom i brašnom oblikuj glatko tijesto. Začini po ukusu solju, paprom i muškatnim oraščićem.
4. U velikoj tavi zagrij manje porcije maslaca i prži palačinke napravljene od 3 žlice tijesta s obje strane dok ne porumene.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.