Life&style

Jedinstveni komadi namještaja obiteljskog obrta iz Slavonije izgledaju impresivno poput razvedene morske obale

  • Jedinstven namještaj na poseban način uljepšava baš svaki životni prostor pa smo uvijek fokusirane na pronalazak nekog komada koji će nas impresionirati
  • Na doista posebne dizajne naišli smo u ponudi obiteljskog obrta Šeper, u kojem već godinama izrađuju predivan namještaj od epoxy smole
  • Svaki komad namještaja uz pomoć ove tehnika dobiva poseban izgled, najčešće poput mora i morske obale.

Svi volimo u našem životnom prostoru imati nekoliko komada namještaja koji su unikatni te se ističu u našem uređenju. To mogu biti i dekorativne sitnice, no i praktični komadi namještaja poput stolova i stolica koje svakodnevno koristimo. Jedna od vrsta takvog namještaja je i namještaj tvrtke Šeper, iz mjesta Štivica u Slavoniji, koji izrađuju u kombinaciji drva i epoxy smole.

Uz korištenje epoxy smole, svaki komad namještaja izrađen uz pomoć ove tehnike dobiva poseban izgled, najčešće poput izlivenog mora predivne plave boje.

Andrej Šeper pojasnio nam je kako su se odlučili na korištenje ovog materijala te koliko dugo je rad s epoxy smolom uključen u njihove usluge. „Naš obiteljski obrt u pogonu je više od 60 godina. U početku smo izrađivali suvenire i manje stvari od drva. Proteklih šest godina koristimo epoxy smolu u našim proizvodima, a na korištenje epoxy smole odlučili smo se iz znatiželje i težnje za novim i kreativnim načinom izražavanja”.

Namještaj iz Šepera doista je poseban te dolazi u mnoštvu različitih dizajna, a svaki komad namještaja unikatan je ručni rad. Andrej nam je ispričao i kako funkcionira proces izrade jednog dizajna.

Najbolje linije namještaja i dekoracija slavnih osoba Možda vas zanima 9 slavnih osoba koje imaju svoje linije namještaja i dekoracija za dom Rubrika Life&style Life&style

“Svaki dio namještaja izrađujemo u dogovoru s kupcem. Poželjno je da kupac pošalje svoje ideje prema kojima se mi ravnamo. Proces izrade je složen i dugotrajan. Kada izaberemo komade drva koje idu u izradu potrebno ih je obraditi i pripremiti za daljnje korake. Komadi drva idu u posebno napravljen kalup u kojem vežemo sve dijelove sa smolom. Smola mora biti izlivena iz više slojeva kako bi se izbjeglo pucanje i dobila čistoća. Nakon što izvadimo drvo iz kalupa ide na šmirglanje i pripremamo ga za završne slojeve. Nakon završnih slojeva slijedi poliranje i montaža nogu.”

Andrej nam je ispričao i kako je za izradu jednog komada namještaja, primjerice ploče stola s epoxy smolom potrebno približno tri tjedna, a vrijeme izrade ovisi i o materijalima koji se koriste u procesu.

Osim najprepoznatljivijih Ancros stolova i manjih modela stolića, u Šeperu od namještaja s epoxy smolom još možeš pronaći i stolice u kombinaciji s ovim materijalom, a “mogu se napraviti i stranice kreveta ili stranice ormara u toj varijanti”, ispričao je Andrej.

Cijene ovog unikatnog namještaja kreću se od 500 eura za manje modele stolića za dnevni boravak, dok su veći stolovi u prodaju od 1300 do 2500 eura. “Cijena ovisi o debljini ploče, količini smole, vrsti drveta i pigmenata”, poručio je Andrej.

Više dizajna iz radionice Šepera možeš pronaći na njihovom Instagram profilu ili na službenoj stranici www.ancros.biz.

Tabushi namještaj Možda vas zanima Hrvatska tvrtka Tabushi proizvodi namještaj inspiriran sushijem, a komadi izgledaju neodoljivo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @andrej_seper

Komentari 0