Life&style

Jedan oblik muškog tijela žene smatraju puuuno atraktivnijim - dečki, zavrnite rukave

  • Kad ti netkio spomene mišiće i pločice, odmahneš rukom?! 
  • Onda si u manjini, a možda i jedinstvena
  • Naime, u jednom istraživanju sve ispitanice, do zadnje, proglasiće su mišićavo muško tijelo apsolutno poželjnim  

Ako si muškarac i nemaš savršeno tijelo, pitaj dragu kakav tip tijela preferira kod muškaraca. Ako je rekla bilo što drugo osim "pločice ili isklesani trbušnjaci", "nauljeni ispupčeni biceps" ili "pektoris koji na komandu može plesati gore i dolje", postoji dobra šansa da ti laže iz ljubaznosti, tvrde rezultati novog istraživanju sa Sveučilišta Griffith, Queensland.

Cilj istraživanja bio je testirati koliko je tjelesna snaga važna za tjelesnu privlačnost muškaraca. Fotografije muških tijela bez glave prikazane su skupinama žena koje su bile zamoljene da ocijene njihovu privlačnost ili tjelesnu snagu. Neki su bili studenti, drugi su bili muškarci koji su vježbali tri do pet puta tjedno. Snaga svih muškaraca bila je testirana.

U svrhu znanosti, evo nekoliko torza koje možeš ocjenjivati u glavi

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram Kako si ih ocijenila? Prema novom istraživanju, ako ti se sviđa manje mišićavo tijelo - u manjini si. U stvari, od 160 anketiranih žena nijedna nije nemišićavo tijelo proglasila privlačnijim.

"Nismo se iznenadili da su žene tjelesno jake muškarce označile privlačnima... ono što nas je iznenadilo je upravo koliko je bio snažan učinak", rekao je glavni autor Aaron Sell.

"Naši podaci nisu mogli pronaći ni jednu ženu koja bi preferirala slabija ili ženstvena muška tijela."

anketa | Autor: miss7 miss7

Najveći prediktor koliko su muškarci bili privlačni ženama u istraživanju bila je njihova percipirana tjelesna snaga. Muškarci za koje su mislili da su najjači činili su 70 posto muškaraca za koje su smatrali da su najprivlačniji. Nakon daljnjih analiza znanstvenici su također otkrili da žene preferiraju visoke i vitke muškarce.

Istraživanje objavljeno u Proceedings of the Royal Society B protivi se ideji da nas samo snaga privlači - sve do neke točke u kojoj ih doživljavamo kao "previše mišićave" i opet postaju manje privlačni.

Ako netko nema idealan oblik tijela (kao što je slučaj sa svima koji nemaju vremena svaki dan ići u teretanu), neka ne brine. Kao prvo - izgled nije sve. Vrlo je mala vjerojatnost da će ljudi birati partnere samo zbog torza u bilo kojem trenutku u bliskoj budućnosti. Drugo, ovo nije bilo veliko istraživanje. Ukupno 160 žena nije golem broj sudionika i potrebno je daljnje istraživanje. Tim priznaje da su druga istraživanja pokazala da žene više vole ženstvenija lica - koja se uglavnom ne nalaze iznad izrazito mišićavog tijela.

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

Photo: None

Komentari 0