Life&style
Doga Diego

Je li tele ili najveći pas koji postoji? Kad Diego stane na stražnje noge visok je 183 cm

  • Londonski 'najveći pas' visok je više od 180 centimetra (kad stane na stražnje noge), težak je 95 kilograma, a sa svojim vlasnikom Carlosom vozi se i u prikolici
  • Prizor je to koji zasigurno mnogi gledaju u čudu, jer Diego nije tipičan kućni ljubimac
  • Poslušni Diego rado će pratiti Carlosa u pub, u podzemnu željeznicu ili mu se pridružiti u restoranu

Njemačka doga Diego ima između 90 i 95 kilograma, kaže Carlos, njegov vlasnik, i doseže preko 183 centimetra kada stoji na stražnjim nogama. Carlos Da Silva vozi starinski K-750 motor, i poput pravog motorista nosi kacigu i sunčane naočale. Pokraj njega, u prikolici na dva kotača, sjedi Diego, visoka crno-bijela doga. Nosi par naočala specifičnih za pse (poznate kao "doggles"). Vjetar mu je u kosi, odnosno njegove velike uši vijore na povjetarcu.

Možda vas zanima Postoji stvarno sladak razlog zašto te tvoj pas prati čak i u WC Rubrika Life&style Life&style

Sve je to dio svakodnevice Diega i Carlosa, koji putuju od kuće do 'Bravos Motorcycles', garaži koju Carlos posjeduje i u kojoj radi šest dana u tjednu. Prikolica je za sunčane dane. Kad pada kiša, putuju podzemnom željeznicom. "Ako dotaknem prikolicu, on zna da izlazimo", kaže Carlos. "Ako obučem jaknu ili zgrabim kacigu, on zna da slijedi vožnja."

Nije bilo teško obučiti Diega da se vozi u prikolici, priča Carlos. "Doge su lijene - oni su psi koji najviše vole biti u krilu. Gdje god krenu, sjednu... Stavio sam ga na prikolicu i on je sjeo, i to je to." Diego toliko voli bočnu prikolicu da će je nestrpljivo pratiti na ulicu ako čuje brujanje motora. Jednom je Diego nestao iz garaže - Carlos ga je pronašao vani na semaforu, kao da se pita zašto je motor koji je odvezao mehaničar na popravak, otišao bez njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Pezao (@diegodogaouk)

Carlos, podrijetlom iz Brazila, kupio je Diega 2015. Njegova supruga, Ellie, bila je užasnuta jer se bojala pasa. Na Božić su dobili poziv: uzgajivaču je ostala jedna doga. I tako je Carlos krenuo po Diega. Ellie je možda bila suzdržana, ali Diego je pobijedio. "Sada, kad bih je zamolio da bira između mene ili Diega, Diego bi ostao", kaže Carlos. "Ona radi sve za njih - oni kontroliraju kuću."

Najveći mačak na svijetu: žena je kupila mačića, a izrastao je u diva. Ljudi misle da je to pas

Šestogodišnji Diego ima "posvojenog brata" Nelsona od dvije godine. Trenutačno je samo Diego taj koji putuje u prikolici, ali Carlos želi naučiti i Nelsona da se vozi s njim. "Nelson je potpuno drugačiji pas", kaže Carlos, objašnjavajući da tamo gdje je Diego miran, Nelson je nervozan, boji se manjih pasa. "Kao doga, on je aktivniji. On je nestašan - on je suprotnost Diegu."

Unatoč razlikama, ova dva psa su najbolji prijatelji, kaže Carlos, iako je Nelson, unatoč tome što je oko 30 kg lakši od Diega, "alfa". Razlika između njega i Nelsona u veličini je genetska, Nelson je mišićaviji, kaže njihov vlasnik. "Ako drugi psi ručaju i samo 'trepnu', Diego će zgrabiti njihovu hranu." Poznato je da Diego krade hranu od stranaca, od Carlosa - i iz Nelsonove zdjele.

Carlos je pokušao Diega staviti na dijetu, ali nije mu pošlo za rukom jer će stranci u parku spremno dijeliti poslastice ovoj omiljenoj njemačkoj dogi, a tu je i pitanje pizze. "Ako vidi pizzu, svoju omiljenu hranu, poludi - on je drugi pas. Za pizzu će učiniti sve", objašnjava. Šest godina nakon što je dobio Diega, on i Carlos su nerazdvojni. "Kamo god idem, vodim Diega", kaže Carlos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Pezao (@diegodogaouk)

Možda vas zanima Koliko tvoj pas ima “ljudskih godina”? Novi metoda računanja je puno preciznija od uobičajenog množenja sa 7 Rubrika Life&style Life&style

Poslušni Diego rado će pratiti Carlosa u pub, u podzemnu željeznicu ili mu se pridružiti u restoranu. U The Bike Shed, motociklističkom klubu u Shoreditchu, Diego je prvi pas u povijesti tog mjesta koji je postao zlatni član. Kad odemo tamo, na stolu piše: "Ovaj stol je rezerviran za Diega i njegovog čovjeka", kaže Carlos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Pezao (@diegodogaouk)

Photo: Instagram@silvi.gjo

Komentari 0