Life&style

Je li ovo najslavniji sladoled na svijetu? Pogledaj u kojim je sve filmovima i serijama 'gostovao'!

  • Ben&Jerry's u Americi je gotovo pa sinonim za sladoled pa ne iznenađuje statistika iz prošle godine prema kojoj se upravo on našao na samom vrhu liste najprodavanijih, ostavivši iza sebe sve ostale brendove
  • Brend je to koji je postao dio (pop) kulture i života mladih diljem svijeta, a lista popularnih serija i filmova u kojima se pojavio i više je no impresivna
  • Ne sumnjamo da ćemo u nekim budućim naslovima nerijetko gledati i najnoviji okus - Oh My!Banoffee Pie!, božanstvenu sladolednu inačicu tradicionalnog engleskog kolača

Baš onako kao što u ovim krajevima sve kalkulatore zovemo 'digitronima', a sve paste za zube 'kalodontima', iako je riječ tek o jednom brendu, a ne vrsti proizvoda, ne bi me uopće iznenadilo da sladoled 'Ben&Jerry's' u Americi završi s istom sudbinom. Koliko je ovaj brend koji su Ben Cohen i Jerry Greenfield u Burlingtonu u Vermontu osnovali još 1978. u Americi popularan, možda najbolje govori statistika iz prošle godine prema kojoj se upravo on našao na samom vrhu liste najprodavanijih, ostavivši iza sebe sve ostale brendove. 

Osim toga, kako bi naši rekli da si u životu uspio kada završiš u križaljci, simpatično portretirajući od kolikog je značaja kada nešto postane dio opće kulture ili svojevrsni kulturološki fenomen, Ben&Jerry's doista je brend koji živi u pop kulturi, jednako kao što pop kultura živi kroz njega. Jedan od njihovih najpopularnijih okusa onaj je imena Netflix & Chilll'd kao jasna referenca na internetski slang koji uistinu je postao dio kulture i života mladih diljem svijeta, a lista popularnih serija i filmova u kojima se pojavio i više je no impresivna. 

 | Autor: NBC NBC U trećoj sezoni serije 'Ted Lasso' se tako Keeley Jones koju glumi Juno Temple sladi upravo ovim sladoledom, obožavaju ga i Kate Mularkey koju glumi Sarah Chalke te Tully Hart briljantne Katherine Heigl u 'Ulici krijesnica', a odoljeti mu ne mogu ni super junaci poput Hulka koji je u 'Avengersima' utjelovio Mark Ruffalo, kao ni 'Deadpool' Ryana Reynoldsa. Ne samo da se u ovom potonjem našao u drugom nastavku popularne franšize, već se i sami teaser trailer završava upravo s njegovim Cherry Garcia okusom i kratkim Deadpoolovim osvrtom na njega.  

Uz to se našao i u najnovijem 'Vrisku', seriji 'Izgubljeni', te mnoštvu drugih popularnih naslova, a svojih je, možda ne pet minuta, ali i više nego tek nekoliko sekundi više puta dobio i u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena - 'Prijateljima'. Jedna od najbriljantnijih epizoda svakako je ona s Joeyjevim pokvarenim hladnjakom, a scena iz nje koja je postala toliko slavna da će i kao meme u bespućima interneta živjeti zauvijek cijelo se vrijeme odigrava s ovim legendarnim sladoledom u prvom planu. 

To što Ben&Jerry's ima uistinu kultni status nikako nije slučajno jer je svima onima koji su ikada okusili neki od poznatih okusa jako dobro poznato o koliko posebnim i božanstvenim kobinacijama je ovdje riječ. Na našem se tržištu mogu pronaći Cookie Dough,  sladoled od vanilije s komadima biskvita i komadićima čokolade, Peanut Butter Cup s kikiriki maslacem i komadićima kikiriki pralina,  Chocolate Fudge Brownie s komadima brownie biskvita, half baked s komadićima kakao biskvita i komadima keksa s komadićima čokolade, Karamel Sutra Core kao prefina kombinacija čokolade i karamela s komadićima čokolade, već spomenuti Netflix & Chill'd s maslacem od kikirikija, slatko-slanim perecima i komadićima kakao biskvita, Strawberry Cheesecake s kandiranim komadićima jagoda i keksom te Moo-phoira salted caramel brownie sa slanom karamelom i komadićima brownie biskvita.

 | Autor: A dok će neki spas od paklenih vrućina, barem jednom kada one napokon stignu, tražiti u ovim dobro poznatim okusima, ovo su nam meteorološki ne baš najsjajnije ljeto upravo osvijetlile vijesti o novom okusu koji je upravo stigao i do naših krajeva. Unatoč tome što nas je svaki dosadašnji okus oduševio na svoj način, Oh My!Banoffee Pie! doista zvuči kao onaj kojim je Ben&Jerry's uspio nadmašiti sve dosadašnje.
 | Autor: Najnovija kombinacija satkana je od sladoleda od vanilije začinjenog komadićima banane, karamela i keksa, a kako joj i samo ime kaže, sladoledna je to verzija tradicionalnog engleskog kolača od banana, šlaga i gustog umaka od karamele na podlozi od keksa s maslacem ili pak onoj od izmrvljenog keksa i maslaca. A sada nas ispričajte, moramo hitno do dućana!

Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    yes najbolji