Life&style

Je li ovo 11 najzabavnijih razlika između muškaraca i žena?

Muškarci s Marsa, a žene s Venere? Da, da, to smo čule, ali najzabavnije se razlike kriju u detaljima koje nije uvijek lako primijetiti

Osim fizičkog izgleda i fiziologije, postoje još brojne različitoste ozmađu naša dva spola. neke donose prednosti nama ženama, neke muškarcima, a neke su i mane. I moramo priznati kako te različitosti, gledane sa strane, stvarno mogu dobro nasmijati. 

1. MUŠKARCI I ŽENE SE ODIJEVAJU RAZLIČITIM REDOSLIJEDOM

Vrlo malo ljudi zapravo primjećuje ovu činjenicu. Zanimljivo je kao se žene odijevaju odozgo prema dolje, odnosno prvo oblače košulju/majicu, a zatim slijede hlače ili suknja. Muškarci su pak navikli prvo oblačiti čarape i traperice, a tek onda majicu.  

2. ŽENE SU MANJE SKLONE RISKIRATI

Za žene se uvijek misli da su te koje su pažljive i oprezne jer imaju tendenciju da brinu za druge. Za razliku od žena, muškarci vole riskirati i malo je toga što ih može zaustaviti, čak i kad je njihov plan, hm, malo blesav. Izraz 'jednom se živi' obično nije uvod u nešto što vodi ka dobrom. 

 | Autor: printscreen/ 9gag printscreen/ 9gag

3. ŽENE STVARNO VOLE KUHATI ZA SVOJE MUŠKARCE

Navodno žene to doista vole raditi - dobro hraniti svog muškarca. Kažu da su dva uzroka tom ponašanju. Prvo, žele se pokazati kao dobre kućanice, posebno kad je veza u začetku, no, također postoji i teorija kako će druge žene manje bacati oko na tvog dragog ako je debeljuškast. Njegova ga vlastita djevojka/supruga neće manje voljeti zbog toga (unatoč prigovaranju kakav mu je to trbuh), a kao bonus manje će interezirati druge cure. 

4. ŽENE PONEKAD MOGU POSTAVLJAJU PUNO (NEOBIČNIH) PITANJA

Moramo priznati da smo mi žene znatiželjne i da želimo baratati sa što je moguće više informacija. Muškarcima često nije jasno čemu služi pitanje iznebuha 'kad je tvom prijatelju rođendan?'. Možda nam se nešto kod njega ne sviđa, pa bismo malo kopale  i istraživale? 

5. ŽENE POJEDU 2 KILOGRAMA RUŽA TIJEKOM SVOG ŽIVOTA 

Poznato je da žene zajedno s hranom i pićem jedu i ruž sa svojih usama, no ova brojka nas je pomalo i iznenadila. Ipak, znanstvenici su otkrili kako se radi o prosječno od 2 kilograma ruža koje pojedemo za života. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

6. ŽENE ULAŽU PUNO NAPORA KAD SILAZE NIZ STEPENICE U VISOKIM PETAMA

Oh, drago je muškarcima vidjeti našu nogu u štikli, ali isto zakolutaju i očima kad vide kako u visokim potpeticama nabadamo niz stepenice. OIzgledamo čudno, okrenemo se bočno da si olakamo, opreza nikad dosta. To je zato što je stvarno teško i zahtijeva koncentraciju. Tako, molim, da nas se ne požuruje. No, zato smo na uzbrdici carice. 

7. RUKOVANJE S MUŠKARCIMA JE DRUGAČIJE NEGO RUKOVANJE SA ŽENAMA

Kada se dva muškarca rukuju, oni to učine čvrsto i doista malo protresu ruke. Kad žena pruža ruku muškarcu, ona ju ne miče, nego ju drži nepomično. Teško je znati što to znači, ali možda je to zato što žene u manje slučajeva izabiru rukovanje kad žele nekoga pozdraviti. 

Možda vas zanima Pitali smo cure kakvu odjeću ne mogu smisliti na muškarcu - evo što ih užasava Rubrika Life&style Life&style

8. ŽENE PODNOSE ALKOHOL LOŠIJE NEGO MUŠKARCI

Poznato je da se žene napiju puno brže nego muškarci. Tu činjenicu znamo, no malo je poznato zašto je tako. Žensko tijelo se ne bori protiv alkohola kao muško tijelo zbog čega je učinak alkohola brži. Postoji poseban enzim koji uništava alkohol prije nego što uđe u krv. Žene imaju manje tog enzima od muškaraca pa su manje otporne na alkohol.  

via GIPHY

9. ŽENE VIDE SVIJET U SVJETILIJIM BOJAMA

Znanstveno je potvrđeno da žene mogu razlikovati više boja od muškaraca. Zato većina muškaraca otpuhuje kad im žene pokušavaju dokazati da postoji razlika između ljubičaste boje i boje patildžana. 

10. ŽENE IMAJU BOLJI OSJET MIRISA

Razlog zašto žene toliko vole cvijeće ( i parfeme!) je zato što je njihov osjet mirisa razvijeniji od onog kod muškaraca. I to je zato što geni čine žene osjetljivijima na mirise. 

via GIPHY

11. ŽENSKO TIJELO SE ČEŠĆE MIJENJA

Žensko tijelo je jedinstveno i za razliku od muškog tijela mijenja se mnogo puta tijekom života. Samo jedan primjer: kad djevojka odrasta, njeni bokovi se zaoble, zdjelica se proširi da bi se stvorili uvjeti za buduću trudnoću i porod.  

Možda vas zanima Muškarci su navodno najpoželjniji u ovom odjevnom komadu. Što ti kažeš? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0