Life&style
Metoda pakiranja kovčega

Iznervirala si se pakirajući kofer? Sigurno nisi znala 5-4-3-2-1 metodu

  • Nema više prepunih kovčega i stresa oko pakiranja prije ljetovanja
  • Uz ovu domišljatu metodu slaganja stvari problem s manjkom mjesta u kovčegu je stvar prošlosti 
  • Otkrit ćemo ti kako funkcionira metoda pakiranja 5-4-3-2-1 

Kako ti pakiraš svoje stvari u kovčeg? Jednostavno nabacaš sve stvari u kovčeg ili sve uredno složiš? U svakom slučaju, najvjerojatnije ćeš kad-tad naići na problem da nema dovoljno mjesta u kovčegu. S metodom pakiranja 5-4-3-2-1 definitivno nema manjka prostora. 

Metoda pakiranja 5-4-3-2-1

Teško je ući u trag tko je smislio ovu metodu. Jedna od prvih osoba koja je to pokazala definitivno je bila blogerica Geneva Vanderzeil – još prije nekoliko godina, no stvar se aktualizira svakog ljeta, kad najviše ljudi kreće na put. Internetom i društvenim mrežama sada kruže tisuće savjeta i objašnjenja ove metode, a izazvala je pravu pompu oko pakiranja. Pakiranje se, kao i mnoge stvari na Instagramu, sada jako estetiziralo – koliko je to realno, drugo je pitanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MINT VELVET (@mintvelvet)

Možda vas zanima Low budget putovanje: Savjeti iskusnih putnika kako obići svijet s malo novca Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

Evo kako funkcionira metoda pakiranja 5-4-3-2-1

Dakle, kako se pakirati koristeći metodu 5-4-3-2-1? Princip je vrlo jednostavan: brojevi predstavljaju broj određenih odjevnih predmeta. Prema metodi, u kovčeg treba složiti pet gornjih dijelova odjeće, četiri donja dijela, tri para cipela, dvije haljine i set modnih dodataka (koji se sastoji od kompleta nakita, sunčanih naočala i šešira). Ovisno o prigodi i odredištu putovanja, raspored se naravno može malo prilagoditi. Bikini je neophodan za ljetni odmor - ako odabereš neku hladniju destinaciju, onda uzmeš dvije jakne, a ne dvije haljine. Ali, osnovni princip ostaje isti.

Evo što treba imati na umu kada se pakiraš metodom 5-4-3-2-1

Metoda slijedi minimalistički pristup i temelji se na capsule sustavu ormara. Stoga je važno da se odjevni predmeti koje odabereš mogu lako međusobno kombinirati. Svakako imaj to na umu kada biraš komade odjeće - na primjer, osnove su bolje od kričavih printeva. Tada se od samo nekoliko predmeta može stvoriti bezbroj prekrasnih (ljetnih) outfita. 

Dakle, ako uzmeš pet gornjih dijelova odjeće, četiri donjih i tri para cipela, može se stilizirati 60 različitih kombinacija - a nitko nema toliko dana godišnjeg odmora. Kreatorica sadržaja Ayesha pokazuje nam na TikToku kako to može izgledati.

@ayeshayeshbaby6 the 543 method is a life saver for me when im traveling somewhere warm. it helps me come up with tons of outfit ideas and not overpack #capsulewardrobe #traveloutfit #stylingtips #packingtips #summerstyle #outfitideas ♬ original sound - Ayesha
Možda vas zanima 7 savjeta koji će vas pripremiti za sljedeću avanturu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @organistaofficial

Komentari 0