Life&style

7 savjeta koji će vas pripremiti za sljedeću avanturu

  • Priprema, pozor, sad - vrijeme je za put na more, napokon!
  • Prošla su vremena kada smo na putovanje kretali samo s papirnatom mapom i nadom da ćemo pronaći pravi put do mora
  • Opusti se i uživaj u putovanju uz ove korisne aplikacije

Sjećaš li se kako su nekada izgledala putovanja na more? Osim što većina automobila nije imala ugrađen sustav klimatizacije, put smo u vrućem autu pratili na papirnatim mapama pa je tako putovanje bio pravi timski sport. Dok suvozač pokušava pohvatati koja je točna lokacija na kojoj se trenutno nalaze, vozač negoduje oko svakog krivog skretanja. O informaciji koliko nam je vremena ostalo do odredišta mogli smo samo nagađati, a ključni podatak za procjenu bio je onaj predivan trenutak kada smo prvi put ugledali more. Takve dane lako smo zaboravili budući da je tehnologija napredovala toliko brzo, a nostalgija koja nas nekada uhvati za tim danima brzo prolazi kada vidimo koliko je putovanje danas lakše. A kako bi bilo još lakše i zabavnije, izdvojili smo 7 aplikacija bez kojih danas ne možemo zamisliti bilo koju ljetnu pustolovinu. 

Mape

Kada krećemo na put automobilom ili smo stigli u novu zemlju zrakoplovom, prva aplikacija koju uvijek palimo su mape. Dok su u početcima razvoja GPS tehnologije za široku uporabu mape bile rezervirane samo za one koji si mogu priuštiti navigaciju, danas svatko do nas u baš svakom trenutku može znati gdje se točno nalazi i kako doći do najbliže benzinske postaje, kafića ili supermarketa. Ne moramo posebno isticati važnost toga. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Rezervacija smještaja

Zaboravi na dane kada si tražila ponude za smještaj preko agencija ili možda zvala telefonske brojeve koje si pronašla u oglasu. Danas je smještaj udaljen nekoliko klikova na pametnom telefonu, a rezervirati ga možeš mjesecima unaprijed ili ako si prepuna avanturističkog duha, jednom kada dođeš na lokaciju. Prednosti ovakvih aplikacija je što možemo iz udobnosti doma usporediti razne cijene smještaja i izabrati onaj u kojem ćemo uživati, a neće nam narušiti budžet za zabavu. 

Besplatni WiFi

Na putovanjima uvijek snimamo i fotkamo jako puno sadržaja, a sav taj sadržaj završi i na društvenim mrežama. Kako bismo uštedjeli koji megabajt internetskog prometa, spajamo se na besplatni WiFi, no nije ga uvijek jednostavno pronaći. Zato je korisno imati aplikaciju koja će te usmjeriti prema najbližem besplatnom internetu. 

Podjela troškova

Sigurno ti je poznat scenarij na putovanju s prijateljicama gdje jedna osoba plati ručak, druga koktele, treća sladoled na plaži i do kraja dana se više, doslovno, ne zna tko pije, a tko plaća. Kako bi izbjegla te neugodne situacije u kojima tražiš svoj dio novca, jednostavno svi na pametni telefon instalirajte aplikaciju za podjelu troškova. Jednom kada netko od vas nešto kupi, upisuje trošak u aplikaciju i na koga se sve dijeli, a svakom se idućom kupovinom međusobni troškovi poništavaju. Iz iskustva govorimo da je ovo uistinu aplikacija koja spašava prijateljstva. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Ulaznice

Od muzeja, izložbi, tematskih parkova, vidikovaca ili povijesnih građevina, broj ulaznica koje trebaš imati kod sebe kada putuješ daleko premašuje koliko mjesta imaš u novčaniku, a o gubitku ulaznica ne želimo ni razmišljati. Zato sve ulaznice spremi na jedno mjesto u digitalnom obliku. Aplikacije na kojima možeš sigurno čuvati sve svoje ulaznice obično nude i odlične popuste, posebno ako kupuješ ulaznice za više atrakcija odjednom. 

Prijevod

Jasno je zašto je korisna aplikacija za prevođenje ako se zaputiš na drugi kraj svijeta ili već u susjednu državu, no ona ti može poslužiti i ako kreneš na našu obalu. Zamisli situaciju u kojoj upoznaješ novu super ekipu ili možda ljubav svog života, ali ne možete pronaći jezik na kojem ćete se sporazumjeti? Samo otvori aplikaciju za prevođenje i neka razgovor poteče. 

INA Loyalty aplikacija

Ako krećeš na putovanje našom zemljom, možda i najkorisnija aplikacija od svih je INA Loyalty aplikacija, omiljen program vjernosti benzinskih postaja čitateljica miss7 nagrađen Woman's Choice Awards 2024 nagradom. U INA Loyalty programu dobivaš bodove za sve ono što već ionako radiš, odnosno za gotovo svaki potrošen euro pri kupnji goriva, proizvoda ili usluga na INA maloprodajnim mjestima. Čim se uključiš u program postaješ član statusa Blue te odmah možeš preuzeti prvu nagradu - jedan od tri ukusna topla napitka na INA Fresh Corneru ili slasni Crunch&Go čips! 

 | Autor:

Tu pogodnosti ne prestaju jer ćeš uz svoju INA Loyalty aplikaciju moći ostvariti popust na visokokvalitetna goriva, auto kozmetiku i usluge pranja vozila, korištenje toaleta bez naplate te razne ponude i nagrade prilagođene tvojim potrebama. Požuri i instaliraj INA Loyalty aplikaciju na svoj telefon jer do kraja srpnja možeš sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti Mercedes GLA, Piaggio Beverly, Samsung QLED TV, MacBook Air ili brojne druge vrijedne nagrade. Osim što je prijava brza i jednostavna, nakon svake kupnje, stiže ti i kupon s posebnim popustom na odabrane proizvode iz INA asortimana kao dodatno iznenađenje. Više informacija potraži na INA web stranici i neka tvoja ljetna avantura počne!

Photo: Dupe / Parker Jones