Life&style

Iznenadi svoj najbliže i isprobaj ovaj genijalan recept za uskrsni kruh u čaši

  • Jesi li još uvijek u potrazi za finim receptom za uskršnji doručak koji se bliži? 
  • Imamo briljantnu ideju! 
  • Što kažeš na ovaj recept za uskrsni kruh u čaši? 

Klasična uskršnja pletenica ti je već dosadila! Želiš iznenaditi svoje najmilije izvanrednim receptom? Onda je ovaj lijepi uskrsni kruh u čaši (staklenki) savršen. Vrlo praktičan, uskrsni kruh u čaši također je vrlo lijep poklon u uskrsnoj košarici.

Sastojci (za 6 komada):

• 60 g šećera

• 250 ml mlijeka

• 60 g maslaca

• 1 kockica kvasca

• 500 g brašna

• prstohvat soli

• 2 jaja

• 1 žlica ruma

• 1 žličica kardamoma

Možda vas zanima Skuhala si jaja za Uskrs, no žumanjak je ružno pozelenio - razlog je greška pri kuhanju Rubrika Life&style Life&style

Dodatno:

• 1 jaje

• 3 žlice mlijeka

• 5 žličica šećera u granulama

• 6 čaša (staklenki)

Priprema:

1. Zagrij mlijeko u loncu pa u njemu rastopi polovicu šećera. Dodaj kvasac i promiješaj. Ostavi da odstoji 10-15 minuta, a zatim će se polako stvarati mali mjehurići.

2. Stavi preostale sastojke u posudu za miješanje i dodaj mlijeko s kvascem. Dobro miksaj sve dok ne dobiješ lijepo tijesto. Zatim pokrij tijesto i ostavi da se diže 45-50 minuta dok se volumen ne udvostruči.

3. Izvadi tijesto iz posude i kratko zamijesi na pobrašnjenoj radnoj površini. Raspodijeli tijesto na 6 jednakih dijelova. Namasti čaše maslacem pa oblikuj komade tijesta u kuglice. U svaku čašu stavi po jednu kuglicu. Pokrij i pusti da se opet diže oko 30 minuta.

Isprobaj ovu neobičnu metodu bojanja uskršnjih jaja – sa starim čarapama

4. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Razmuti jaje i 3 žlice mlijeka. Premaži tijesto, a zatim pospi šećerom.

5. Uskršnji kruh peci 10 minuta, a zatim smanji temperaturu na 180 stupnjeva. Peci još 15 minuta. Zatim prekrij kruh aluminijskom folijom kako ne bi potamnio te peci još 15 minuta. Ostavi da se kruh ohladi, a zatim uživaj u finom uskršnjem kruhu s marmeladom ili kremom od lješnjaka.

Savjet: ako želiš kruh bez glazure od šećera, jaja i mlijeka, nakon pečenja prelij kruh glazurom od šećera te pospi šarenim mrvicama. Također ukusno: u tijesto umiješaj borovnice ili maline.

Photo: Shutterstock

Komentari 0