- Pred nama je Uskrs, a to znači da je vrijeme za pripremu slastica
- Volimo brze i lagane recepte pa smo se bacili u potragu za nečim jednostavnim i ukusnim
- Donosimo recept za ukusan kolač s likerom od jaja
- Pročitaj više: Brzi kolač s maslinovim uljem i bademima savršeno se uklapa u uskršnji meni
Trenutno se pripremamo za Uskrs i planiramo meni za taj dan, a osim klasike kao što su šunka i jaja, želimo probati nešto novo kada su u pitanju torte i kolači. Pronašli smo brz i jednostavan recept za kolač kojem je glavni sastojak liker od jaja i mislimo da se idealno uklapa u Uskrsno razdoblje. Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a u isto vrijeme je veoma ukusan i zadovoljiti će nepca čak i onih najzahtjevnijih gostiju. Također, po kriški ovaj kolač ima samo 250 kalorija, tako da nema straha od prejedanja i osjećaja "tvrdoće" u želucu. Recept za kolač s likerom od jaja smo pronašli na portalu Brigitte i donosimo ga u nastavku.
Recept za kolač s likerom od jaja by Brigitte za 20 kriški
- Mast za kalup
- Brašno (za kalup)
- 125 grama brašna
- 125 grama kukuruznog škroba
- 1 pakiranje praška za pecivo
- 5 jaja
- 225 grama šećera u prahu
- 1 paketi vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 250 mililitara ulja
- 250 mililitara likera od jaja
- Šećer u prahu (za posipanje)
Recept
1. Dobro i temeljito namasti kalup s cjevastim umetkom ili kalup za torte i pospi ga brašnom. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva tako da toplina dolazi i s gornje i donje strane.
2. Pomiješaj brašno, škrob i prašak za pecivo. Pjenjačom mikserom pjenasto umuti jaja, šećer u prahu, vanilin šećer i sol. Polako ulij ulje i liker od jaja i sve skupa pomiješaj. Na kraju dodaj brašno i sve skupa pomiješaj dok ne dobiješ kremastu teksturu tijesta.
3. Prelij tijesto u pripremljen kalup i poravnaj ga te peci u prethodno zagrijanoj pećnici 50-60 minuta. Ako vidiš da površina kolača postaje pretamna, prekrij ga papirom za pečenje. Napravi test štapićem otprilike 10 minuta prije kraja pečenja.
4. Izvadi ga iz pećnice i ostavi da se ohladi na rešetki. Zatim pospi šećerom u prahu.
Također, ovaj kolač možeš pripremiti na razne načine po želji. Možeš ga peći u kalupu za kruh ili u pladnju za muffine pa ćeš imati ukusne muffine umjesto klasičnog kolača. Ako kod kuće nemaš liker od jaja možeš koristiti viski liker ili kremasti liker od vanilije ili čokolade, a šećer u prahu možeš zamijeniti bilo kojim šećerom po želji te na vrh možeš prosuti i grožđice ili višnje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.