Life&style

Izbaci 500 kalorija dnevno bez da primijetiš!

Ma, kakva dijeta! Australska nutricionistica otkrila je trikove kako super jednostavno izbaciti suvišne kalorije iz prehrane. Pa možda čak i izgubiti koji kilogram. Ako želiš, naravno

Iako čak i oni među nama koji misle da jedu super zdravo i paze na prehranu, vrlo vjerojatno su svakodnevno krivi za konzumaciju suvišnih kalorija koje nam zapravo uopće ni ne trebaju. Upravo je ovo najčešće razlog zašto nam je tako teško izgubiti onih nekoliko ekstra kilograma koje se čine kao da će s nama ostati zauvijek. Australska nutricionistica Susie Burrell podijelila je svoje super trikove kako svakodnevno izbaciti do 500 kalorija iz prehrane i neki od njih su nas iznenadili svojom jednostavnošću... A, kažw, možete tako i smršaviti i to čak 3 do 5 kilograma u mjesec dana.

Možda vas zanima Zašto smo si uvijek debele? Rubrika Life&style Life&style

Zamijenite kruh

Uvijek birajte kruh od cjelovitog zrna jer ćete po obroku smanjiti unos i do 100 kalorija. Bijeli kruh i peciva od bijelog brašna obično su razlog zašto primjećujemo naglo debljanje i čim izbaciš ove namirnice primijetiti ćeš velike promjene na svome tijelu. 

 

Smanjite količinu kave

Nikako ne kažemo da se u potpunosti odreknete ovog napitka, samo nemojte naručiti baš najveći capuccino ili kavu sa šlagom. Radije birajte espresso i uvijek izbacite ili smanjite šećer iz kave. 

 

Smanjite mesne porcije

Umjesto velike količine mesa, radije napunite tanjur povrćem i salatom, a prepolovite unos samog mesa. To je posebno korisno ako je meso samo po sebi puno masnoća ili ako je pripremljeno tako da su mu kalorije još i dodane - npr. ako je riječ o pohanom mesu.

 

 

Objavu dijeli Caroline ✨ (@the_caroo)

Izbacite iz prehrane prazne ugljikohidrate

Bijela riža, tjestenina, krumpir - posebno ako ove namirnice konzumiramo na kraju dana (kasni ručak po povratku s posla kući ili uvečer) i tako u organizam unosimo kalorije koje nam na kraju dana više štete nego koriste. Radije biraj povrće, voće i orašaste plodove koje će te zasititi, ali ne i debljati.

 

 

Objavu dijeli Camila Coelho (@camilacoelho)

Zaboravi na umake i preljeve

Jedna žlica majoneze sadrži 200 kalorija, kečapa 160 kalorija, a margarina 100 kalorija. 100 grama viselog vrhnja je 190 kalorija, a maslaca čak 755 kalorija - a sve su to osnovni sastojci umaka. Da ne kažemo kako u neke od njih ide i brašno, ribani sir...

Možda vas zanima 11 trikova koji će ti pomoći da se zdravije hraniš Rubrika Life&style Life&style

Trebamo li uopće spominjati slatke preljeve? Ukratko, Izbaciš li ovo iz prehrane, smanjit ćeš unos nepotrebnih kalorija, a vjeruj nam kad ti kažemo da će jelo biti ukusno i bez njih. 

 

 

Objavu dijeli Kathrin Salzwedel (@klaraslife)

 

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0