Life&style

Izašla je Nutella posvećena ljepotama Italije, 30 predivnih lokacija će uljepšati naš omiljeni namaz

  • Čokoladni namaz Nutella popularan je i obožavan diljem svijeta, a nastala je u talijanskoj regiji Pijemont
  • Ove jeseni je odlučeno dati počast zemlji iz koje je potekla te je napravljena limitirana kolekcija koja na teglicama ima neke od najljepših lokacija
  • Predstavljeno je 30 lokacija, a svaka teglica ima i QR kod kako bi mogli saznati više o pobjednim mjestima

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli čokoladni namaz Nutella, a povijest ove slastice seže u 1946. godinu kada je Pietro Ferrero napravio prvo njezino izdanje. Tada je nazvana Gianduja te je bila oblikovana u štrucu koja se mogla mazati na kruh. Pietrov sin Michele je 18 godina kasnije, točnije 1963., napravio preinake i poboljšao tatin izum te ga je odlučio nazvati Nutella i pakirati u teglice. To je ukratko priča o namazu čije je porijeklo iz talijanske regije Pijemont, a ove informacije nije loše znati i ako se nađeš na nekom kvizu. 

Možda vas zanima Mekani Nutella keksići - tako slatki i fini, da im je teško odoliti Rubrika Life&style Life&style

Ove jesni je odlučeno dati počast zemlji iz koje namaz potječe te je napravljena limitirana kolekcija. Na svakoj od teglica piše ''Ti amo Italia'' što u prijevodu znači ''Volim te, Italija''. U suradnji s Talijanskom turističkom zajednicom u ovoj kolekciji svaka teglica ima jednu od lokacija susjedne zemlje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nutella (@nutellaitalia) on

Predstavljeno je čak 30 lokacija, a Burano, Gran Sasso, Matera, Lago di Fusine, Lago di Como, Cinque Terre, Alberobello samo su neke od njih. Zanimljivo je i to da svaka na sebi ima QR kod kako bi mogli saznati više o lokaciji, njenoj povijesti te video recept koji je vezan za tradiciju određene lokacije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nutella (@nutellaitalia) on

Svih 30 motiva predstavljeno je na službenoj Instagram stranici, a odmah su naišle na oduševljenje mnogih. Svi su poželjeli imati svoju omiljenu lokaciju, no u njima će za sada samo moći uživati stanovnici diljem Italije. To nas ne sprječava da uživamo u virtualnom pogledu na zaista predivnu kolekciju, ali možda se i nekako uspijemo dokopati pokojeg primjerka iz talijanskih dućana...  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nutella (@nutellaitalia) on

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0