Life&style
Monty's Dog Beach

Izabrali smo 7 najljepših plaža za pse u Hrvatskoj na kojima će tvoj ljubimac uživati

  • Planiranje godišnjeg odmora uvjerljivo je najbolji trenutak ljeta, a posebno kada sa sobom na more možeš povesti svog četveronožnog prijatelja bez kojeg se nerijetko odvajaš
  • No, da bi želja postala stvarnost potrebno je pronaći pet friendly smještaj, ali i plažu za pse u blizini, što često može biti izazovno
  • Dobra vijest je ta da je na Jadranu sve više uređenijih plaža za pse, a mi smo izabrali naših 7 favorita!

Vlasnici pasa znaju koliko je teško isplanirati godišnji odmor sa svojim ljubimcem. Većina plaža ili zabranjuje ulaz psima ili im nije  prilagođena što prilično komplicira stvar kad želimo povesti svog najdražeg četveronoškog prijatelja s nama na godišnji. Naravno, ne želimo da jadničak čitave dane provodi u apartmanu dok smo mi na moru. Iako je plaža za pse sve više na Jadranu, najčešće se radi o ružnim, ograđenim površinama od 20ak metara na kojima nemaš nikakve želje ležati. Zato smo odlučili istražiti koje su to najljepše plaže za pse na Jadranu kako bi u godišnjem nesmetano uživala i ti i tvoj ljubimac.

Plaže za pse na Jadranu

Od Istre, preko Kvarnera, do Dalmacije - ovo su nam najljepše plaže za pse na Jadranu. 

Stvari koje vjerojatno nisi znala o kućnim ljubimcima Možda vas zanima Psi se ne osjećaju krivi (makar tako izgledaju): 12 činjenica koje nismo znali o kućnim ljubimcima Rubrika Life&style Life&style

Premantura, Istra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theo (@theogentile2021)

Plaža u kampu Stupice, a i cijeli rt Kamenjak u mjestašcu Premantura na samom jugu Istre je dog friendly. Plaža u kampu je prostrana i ima lijep ulaz u vodu te divan pogled. Sam Rt Kamenjak, najjužnija točka istarskog poluotoka, svakog posjetitelja ostavlja bez daha svojom šumom i kamenjarom koji se spaja s čisto plavim morem. Kamenjak se nalazi na listi zaštićenih područja, a u njegovoj netaknutoj prirodi jednako ćeš uživati i ti i tvoj ljubimac. A kada želite s plaže pobjeći u hlad, tu je prekrasan Safari bar, mjesto koje je u savršenoj harmoniji s prirodom.

Plaža za pse Podvorska, Crikvenica 

Crikvenička plaža za pse "Podvorska" je godinama na svim listama najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali - opravdano jer osim prekrasne plaže ona nudi i razne sadržaje koji će osigurati da tvoj dlakavi ljubimac istinski uživa. Plaža je otvorena 2010. godine i nudi razne aktivnosti za tvog najboljeg prijatelja. Tu su tuševi namijenjeni isključivo psima, kao i poligoni koji im služe za zabavu. Na plaži se moraju poštivati neka određena pravila koja ćeš moći pročitati na ulazu, a sam ulaz na plažu je besplatan. Ono što nas je posebno oduševilo kod ove plaže je Monty's bar koji nudi pića kao pivo ili čaj koji su namijenjeni za pse. Također, dogodi li se psu nešto tijekom posjeta plaži, u blizini je i veterinarska ordinacija.

 | Autor: Instagram @montys_dog_beach Instagram @montys_dog_beach

plaža Stiniva Možda vas zanima 3 skrivene plaže na Jadranu koje Instagram obožava: Kupanje i sunčanje u čarobnom okruženju Rubrika Life&style Life&style

Vela plaža Baška, otok Krk

Vela plaža Baška jedna je od najljepših plaža na otoku Krku, a redovit je gost na raznoraznim listama najljepših plaža u Hrvatskoj. Više od 1800 metara duga, sačinjena je od kombinacije šljunka i pijeska, a na njoj je mnoštvo živih barova, slastičarni i restorana. Plaža je dog friendly, međutim ako tražiš tišinu i neko mirnije mjesto za svog ljubimca, budi svjesna da je ova plaža ljeti krcata turistima - s dobrim razlogom. 

Plaže za pse na Lošinju

Lošinj je, od svih otoka na Jadranu, možda najgostoljubljiviji prema četveronožnim ljubimcima, sudeći po broju plaža namijenjenih upravo njima. Plaže na kojima je tvoj ljubimac dobrodošao prepoznati ćeš po oznakama na kojima se nalazi crtež psa ili po zastavici s logom pseće kosti na plavo-zeleno-žutoj pozadini. Izdvojit ćemo plažu u uvali Kovčanje koja je mnogim vlasnicima pasa najdraža plaža na Lošinju jer nema previše gužve, postoji i tuš za pse, a u blizini je kafić i parking.

 | Autor: TZ Mali Lošinj TZ Mali Lošinj

Monty’s plaža za pse na Artiću, otok Rab

Druga lokacija supe zabavne plaže za pse Monty's nalazi se na otoku Rabu. Smještena samo kilometar i pol od starogradske jezgre Raba, plaža se nalazi u Banjolu, odmah do Valamarovog pet-friendly kampa. Rab, prozvan od lokalaca 'sretnim otokom', poznat je po srednjovjekovnom festivalu 'Rapska fjera' koji privlači brojne obrtnike i posjetitelje svojim prekrasnim kamenim ulicama i srednjovjekovnim gradskim zidinama, ali najljepši dio ovog otoka je njegova mediteranska vegetacija i hrana. Zvuči kao savršeno mjesto i za tebe i tvog ljubimca!

 | Autor: Instagram @montys_dog_beach Instagram @montys_dog_beach

Dalmacija

U Dalmaciji je situacija što se tiče pet friendly plaža, nažalost, nešto lošija nego na Sjevernom Jadranu. Na dosta plaža je ulaz psima zabranjen, a one koje ih 'toleriraju', zapravo ne nude potrebne sadržaje za pse, barem poput tuševa. No, izdvojili smo dvije plaže na dva najfrekventnija ljetna odredišta u Dalmaciji  - Zadru i Splitu.

Pješčana plaža u Zatonu, Zadar

Pješčana plaža u Zatonu, smještena u blagoj uvali, nalazi se unutar istoimenog turističkog naselja u vlasništvu Turisthotela, udaljenog 16 kilometara od centra Zadra, u smjeru Nina. Plaža ima Plavu zastavu, što podrazumijeva visok standard čistoće mora, uređenosti, sigurnosti i kvalitete opremljenosti. Poseban dio plaže izdvojen je za kućne ljubimce, a na samoj plaži nalazi se čitav kompleks restorana, plažnih barova, restorana i trgovina. Treba napomenuti da, iako se ulaz na plažu za pse ne naplaćuje, naplaćuje se ulaz u sam resort 30 kn.

Plaža za pse Duilovo, Split

Jedna od najpopularnijih destinacija na Jadranu, Split, nije friendly samo prema svojim gostima, već i njihovim četveronožnim ljubimcima. Posebice otkako je prije nekoliko godina dio plaže Duilovo dobilo status pseće plaže. Plaža je lokacijski lako dostupna, te se do nje bez problema dopješači iz bilo kojeg dijela Splita. Na četrdesetak metara uređene šljunčane plaže nalaze se tuševi, svlačionice, zdjelice za vodu i šatori u kojima se tvoj ljubimac može sakriti od sunca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jackie Rodriguez (@_jackier)

miss7 je izabrao svojih top 7 favorita među najljepšim plažama za pse na Jadranu, međutim ima ih još jako puno, a sve ih možeš pronaći na ovoj mapi.

Photo: Instagram@montys_dog_beach

Komentari 0