- Valentinovo i slastice sva dva pojma koja se ljube - kao lijepu gestu za voljenu osobu, predlažemo pečenje torte
- Užasnuta si poslom? Ne, Iva je podijelila recept uz koji to nije tako teško, a rezultat je efektan
- Pročitaj više: Slastičarnica Šlag na kraju počastila nas je receptom za raspucance od pistacija. Još i ludo izgledaju!
Jedna od najpopularnijih torti u vrijeme Valentinova je svakako ona Red Velvet. Zbog svoje zavodljive crvene boje, ova torta privlači poglede, a zbog njezinog okusa ne možemo stati na jednom komadu. Iako izrada torte može zvučati kao pravi izazov, naročito ako se nikada prije nisi upuštala u tako nešto, slastičarka Iva Erić je na Instagram profilu objavila recept za ovu ukusnu slasticu. Obzirom da je sve u ljubavi ovih dana (a ne treba zanemariti ni onu da ljubav ide kroz želudac), donosimo recept za Ivinu tortu, a sigurni smo da će biti posebno ukusna osobi kojoj ćeš je napraviti - jer je rađena s ljubavlju.
Za Red Velvet tortu, koja je odličan Valentinovo dar, prema receptu profila Šlag na kraju i Ive Erić, trebat će ti nekoliko namirnica.
Velevet torta - recept Ive Erić
Sastojci za biskvit:
- 180 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 3 jaja
- 140 grama glatkog brasna
- 90 grama ostrog brasna
- Pola žličice sode bikarbone
- Žličica i pol praška za pecivo (8 grama)
- 30 grama kakaa
- Prstohvat soli
- 160 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- Malo octa + crvene boje
Sastojci za kremu:
- 500 grama krem sira (abc, philadelphija..)
- 250 grama grčkog jogurta
- 150 grama šećera u prahu
- Pola iscijeđenog limuna
Velevet torta - priprema
- Veoma je važno da su svi sastojci koji idu u tortu sobne temperature, ali i da se odvoje suhi od mokrih sastojaka.
- Prvo pomiješaj odvojeno suhe sastojke (brašna, kakao, dodatke) i odvojeno mokre (jogurt, mlijeko, ocat, boju). Za oboju je Iva dala savjete za korištenje pa ako koristiš crvenu boju u prahu otopi je u malo octa, a gel boju dodaj u mokru smjesu.
- Maslac koji je ostao pjenasto izmiksaj sa šećerom. Dodaj jedno po jedno jaje i svaki put miksaj dok se ne sjedini, a nakon toga u smjesu na izmjenično dodaj suhe i mokre sastojke, uz obavezno miksanje.
- Kad se sve sjedini premjesti u okrugli kalup i upali pećnicu na 180 stupnjeva u trajanju od 40 do 45 min. Izvadi iz pećnice, pusti da se smjesa ohladi i izreži je u obliku srca, a zatim premaži kremom.
- Za kremu je samo važno da se pjenjačom kratko istući sve sastojke.
- I dekoriraj po želji te iznenadi svoju bolju polovicu s malim, ali ipak velikim znakom pažnje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.