Life&style

Istraživanje potvrdilo: u odjeći određenih boja djelujemo manje inteligentno?!

  • Istraživanje je pokazalo da postje boje u kojima djelujemo manje inteligentno
  • Srećom postoje i one koje nas čine vrlo pametnima 
  • Na stolu su crna, smeđa, crvena i crna - možeš li pogoditi koja kako djeluje?
Možda vas zanima Znanstveno je dokazano: izlazak s frendicama dvaput tjedno jako utječe na tvoje zdravlje. Evo zbog čega! Rubrika Beauty Beauty

Zvali su te na razgovor za posao pa si na sto muka što odjenuti? Onda ni u kom slučaju nemoj odjenuti odjeću određenih boja – zbog kojih ćeš, prema jednom istraživanju, djelovati manje inteligentno. Koje boje su poželjne, također je otkriveno u tom istraživanju. 

via GIPHY

Dalje prste od ružičaste i smeđe 

Ružičasta odjeća aludira na pretjeranu seksualnost, agresivnost i na manji kvocijent inteligencije. Čak 95 posto od 1000 ispitanika u spomenutom istraživanju bilo je mišljenja da osobe koje nose ružičastu odjeću djeluju gluplje. 

I kod smeđe odjeće su ispitanici bili složni: ljudi koji nose smeđu odjeću također su ocijenjeni manje inteligentnima. Osim toga, smatraju se i plašljivima te suzdržanima, ali i dosadnima. 

Možda vas zanima Plavuše, brinete, crnke - tko kako stoji s inteligencijom? Rubrika Life&style Life&style

Ako voliš crnu boju, ovo je još jedan razlog da je nosiš

S druge strane, tko voli nositi crnu odjeću, igra na sigurno: u istraživanju je crna ocjenjena kao ozbiljna, inteligentna i elegantna. I crvena je dobar izbor, jer ta boja simbolizira samouvjerenost i inteligenciju.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0