Beauty

Znanstveno je dokazano: izlazak s frendicama dvaput tjedno jako utječe na tvoje zdravlje. Evo zbog čega!

  • Nova studija s Oxforda proučavala je načine pomoću kojih žene postižu sreću i zdravlje u životu
  • Ovo istraživanje, kao i ono koje su nedavno proveli Vichy i miss7, ukazuje na veliku važnost prijateljstva u našim životima
  • Sada kada si još sigurnija koliko je tvoja prijateljica važna, zahvali joj slatkom porukom i super popustom na Vichy Minéral 89    .

 

Ovih dana objavljena je studija koja bi mnogim ženama mogla biti dodatan razlog da dogovore hitan izlazak s prijateljicama. Znanost je, naime, dokazala da bi sa svojim frendicama trebala izlaziti barem dva puta tjedno jer to pozitivno utječe na tvoje zdravlje. Studiju je na Oxfordu vodio proslavljeni psiholog Robin Dunbar, a cilj je bio otkriti korake pomoću kojih žene postižu sreću i zdravlje u životu. Pri završetku studije, Dunbar je izvijestio kako žensko zdravlje i blagostanje raste kada se ona s najboljim prijateljicama nalazi dva puta tjedno.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Smijeh je lijek

U takvim trenucima, kaže psiholog, žene se socijaliziraju unutar svoje grupe podrške, izbacuju negativnu energiju i smiju se. Zdravstveni benefiti, u konačnici, su brojni. Žene koje se često druže s frendicama brže se oporavljaju nakon bolesti, imunosni sustav im je jači, stupanj anksioznosti je mnogo niži te dokazano rjeđe posjećuju liječnika. 
Da što prije i ti moraš pozvati svoju frendicu na piće, uz oksfordsku, također je pokazala i miss7 i Vichy anketa, najveće istraživanje o prijateljstvu u Hrvatskoj u kojem je sudjelovalo vas gotovo 8 tisuća (hvala!). Sretne osobe, prema našem istraživanju, u pravilu više drže do prijateljstva i češće imaju najbolje prijatelje od osoba koje su nezadovoljne svojim životom.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Tvoja prijateljica je tvoja snaga


Pazi sad, miss7 i Vichy anketa pokazala je još i da osobe sigurne u sebe u većem postotku od nesigurnih smatraju da su prijatelji važni, češće imaju BFF-a i od njega dobivaju komplimente kada naprave nešto dobro, boost kada treba iskoračiti iz comfort zone i treba napraviti nešto odvažno, ali i podršku ako zaribaju. Sad ti je još jasnije koliko je tvoja prijateljica važna i koliko djeluje na tvoje samopouzdanje, zar ne?

 | Autor:

Zahvali svojoj booster frendici!

miss7 i Vichy njeguju prijateljstvo kao jedan od najvažnijih odnosa u životu žene koji pokreće njenu unutarnju snagu. A pravo i iskreno prijateljstvo potrebno je kontinuirano njegovati. Zato smo dali svim milenijalkama mogućnost da zahvale svojoj BFF-ici, svojoj Booster Friend Forever, što je uvijek tu za tebe, što se s njom usudiš ono što inače ne bi i što je tvoj moćni booster. 

Pitaš se kako ćeš joj zahvaliti? Imamo super ideju: pošalji joj slatku poruku, ali i omogući joj lijepih 20% popusta na booster Vichy Minéral 89!

Posjeti web stranicu bff.hr 
• Upiši svoj nadimak i nadimak frednice 
• Upiši svoju mail adresu 
• Pošalji poruku putem maila, FB-a, Messengera, Vibera, WhatsAppa, Twittera

 | Autor:


Zašto Minéral 89? Svaka žena treba se osjećati snažno i ugodno u svojoj koži, u bilo kojem trenutku, a ta snaga dolazi iz samopouzdanja koje se vidi na njezinu licu. Minéral 89 osnažuje kožu i djeluje kao njen booster izvana... 

Znamo da će ti biti zahvalna 😊

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar DAS172

    DAS172

    Mislim da i meni pomaze kad moja žena ode na kavu barem dva puta tjedno. Svi se ostali ukucani odmore...