Life&style

Isprobali smo 7 najzanimljivijih okusa u Crnoj ovci. Presuda? Ne da je sladoled dobar, nego brutalan!

  • U Zagrebu je svoja vrata napokon otvorila Crna ovca, najpopularnija sladoledarnica iz susjedne nam Srbije
  • Već po otvaranju, dočekale su nas neviđene gužve, pa smo se ponovno jutros zaputili u Martićevu ulicu, ne bismo li u miru isprobali neke od najzanimljivijih okusa
  • Našli smo se na sto muka jer nismo naletjeli niti na jedan jedini okus koji nam nije zvučao primamljivo, no odluka je na kraju pala na sedam okusa koji su nam djelovali najneobičnije

Najobožavaniji sladoled u Srbiji - Crna ovca, jučer je napokon stigao u Zagreb, na sveopće oduševljenje brojnih Zagrepčana koji su o ovom danu sanjali još otkako se prije više od godine dana krenulo najavljivati otvorenje zagrebačke poslovnice. A da je Zagreb ovo jedva dočekao i da je Crna ovca doista dočekana širom raširenih ruku i s osmijesima od uha do uha, najbolje potvrđuje neviđena gužva koju smo jučer zatekli u nekoliko navrata i koja se nije prestajala stvarati sve do zatvaranja.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Budući da smo u miru željeli isprobati neke od najzanimljivijih okusa, sreću smo ponovno iskušali jutros i pred vratima Crne ovce se nacrtali nekoliko minuta prije 10 sati. Ni ovoga puta nismo bili jedini koji su razmišljali na ovaj način jer se tamo ponovno našla nekolicina nestrpljivaca koji su, baš poput nas, jedva dočekali iz prve ruke istražiti je li hype oko Crne ovce opravdan. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Podsjetimo, ono što ovaj sladoled čini posebnim u odnosu na ostale slastičarne je ideja da se u njemu uživa tijekom cijele godine, a ne samo u onim najtoplijim mjesecima, a naveliko se priča i o mnogim neobičnim okusima kakve se ne može pronaći nigdje drugdje. Zgodno je i to što je odlazak u Crnu ovcu poput lutrije, pa nikad ne znaš što će te točno dočekati. Naime, u Srbiji gdje u Beogradu imaju sedam, a u Novom Sadu tri poslovnice, u ponudi sveukupno imaju 200 okusa koji se svakodnevno rotiraju. 

Možda vas zanima Otkrila sam božanstven brunch! Ne samo da je najukusniji koji sam probala, nego i dolazi s čarobnim pogledom Rubrika Life&style Life&style

U Zagrebu, u ponudi je trenutačno 30 okusa, iako će i kod nas ponuda s vremenom rasti, baš kao i u Srbiji svi sladoledi se čuvaju u takozvanim pozzetti metalnim kutijama, a svaki okus moguće je degustirati kako bismo bili sigurni da kupujemo nešto po svom ukusu. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Kada smo napokon trebali odabrati okuse, našli smo se na sto muka jer nismo naletjeli niti na jedan jedini okus koji nam nije zvučao primamljivo, no odluka je na kraju pala na sedam okusa koji su nam djelovali najneobičnije - gorgonzolu, bijelu čokoladu s jagodama u balsamicu, karameliziranu bijelu čokoladu sa slanim čoko kuglicama, sezam, crnu čokoladu s kandiranom narančom, cimet i bananu s limunom i medom. 

Možda vas zanima Kupila sam gotove sastojke za bubble tea i napravila ga kod kuće: gotov u nekoliko sekundi, povoljan, s 3 fina okusa! Rubrika Life&style Life&style

Svi redom su savršeno kremasti, intenzivnih i punih okusa koji su nas oborili s nogu, i ako se nas pita, vrijedni svakog novčića. Inače, ovdje se sladoledi ne prodaju na kuglice, već na grame, a moguće je birati između nekoliko veličina porcija. Cijena 80 grama sladoleda (u kornetu ili čašici) stoji 2,60 eura, 140 grama (dva okusa) košta 4,20 eura, a 210 grama (tri okusa) 6,20 eura. Tu su i nešto veća pakiranja za van - od 350 grama (tri okusa) koja stoje 10,50 eura, 500 grama (tri okusa) po cijeni od 14,50 eura i 1000 grama (četiri okusa) kojima cijena iznosi 28 eura. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Budući da smo veliki cheese loveri, jedva smo čekali okusiti gorgonzolu, i moramo reći da nismo ni sami sigurni što bi o ovom okusu mislili. Definitivno nije za svakoga, nas je na prvu podsjetio na Zdenka sir, a iako smo ga pojeli, nismo sigurni da bismo ga se, za razliku od ostalih okusa, ikada zaželjeli. Sezam nam je bio ugodno iznenađenje sa svojim nježno slankastim okusom koji je vrlo osvježavajući, baš kao i karamelizirana bijela čokolada sa slanim čoko kuglicama.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Crna čokolada s kandiranom narančom neodoljivo svojom aromom podsjeća na Jaffu, bijela čokolada s jagodama u balsamicu je, očekivano, puno više osvježavajuća od svih ostalih čokoladnih sladoleda na koje smo u životu naišli, a banana s limunom i medom jedan je od naših apsolutnih favorita. Aromu i slatkoću banane osjeti se tek u prvim sekundama, a onda te zapljusne citrusni val kao najukusnije osvježenje u vrućim danima. Cimet, last but not least, također izdvajamo kao jedan od najdražih, i okusa je točno onakvoga kakav bi od cimeta i očekivao. Da Božić ima svoj službeni sladoled, imao bi točno takav okus!

Photo: Instagram @park_novi_restaurants
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlican