- U proljeće volimo sve s rabarbarom!
- Poznati kuhar Jamie Oliver stvorio je savršeno piće sa svojim džinom s rabarbarom
- Ovo osvježavajuće piće ima prefini okus poput proljeća
Osvježavajuće piće u toploj proljetnoj večeri nešto je doista prekrasno i opuštajuće. Smatramo da je nova kreacija zvjezdanog kuhara Jamieja Olivera vrlo ukusna: džin s rabarbarom! Ima okus kao da se proljeće ulilo izravno u bocu. Ovo piće jednostavno moraš probati! Pogledaj kako spraviti ukusni napitak…
Sastojci
• 300 g rabarbare
• 1 bio naranča
• ½ mahune vanilije ili 1 žličica paste mahune vanilije
• 150 g smeđeg šećera
• 750 ml suhog džina
• staklenka od 1 litre
Za posluživanje
• tonik (uvijek 3 puta veća količina od džina)
• kriške naranče ili limuna
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
2. Operi rabarbaru, po potrebi odreži drvenaste krajeve te izreži na komade veličine 3 cm. Sve rasporedi u posudu za pečenje veličine 30 x 35 cm. Zatim dodaj šećer i srž mahune vanilije ili pastu od vanilije. Zatim oguli koru od naranče, dodaj je i preko toga iscijedi sok. Sve dobro promiješaj.
3. Peci 20 do 25 minuta ili dok tek počne omekšavati, a zatim izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
Zbog ovih 10 razloga je pametno povremeno popiti čašicu džina. A može i džin-tonik
4. Nakon hlađenja stavi sve sastojke, uključujući tekućinu iz vatrostalne posude, u steriliziranu staklenku od 1 litre. Ulij džin (ne zaboravi spremiti praznu bocu džina jer će ti trebati kasnije) i dobro zatvori staklenku. Lagano je protresi da se sve dobro promiješa.
5. Čuvaj na hladnom i tamnom mjestu 3 do 4 dana kako bi se arome prožele. Potom ulij mješavinu nazad u praznu bocu džina. Džin s rabarbarom možeš čuvati mjesec dana na hladnom i tamnom mjestu.
6. Posluži džin, na primjer, s tonikom u omjeru 1: 3, kockicama leda i kriškom naranče ili limuna. Prilikom posluživanja džin ulij kroz sito tako da samo čista tekućina završi u čaši.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.