- Kolačima s Nutellom teško odoljevamo, pa tako i ovim Nutella kuglicama
- Nisu teške za pripremiti, ali morat ćeš ipak ispeći biskvit, običan, pa "čarolijom" od njega napraviti kuglice
- Mogućnosti ukrašavanja ovih kolačića su beskrajne, pa ako se potrudiš kuglice mogu izgledati i vrlo otmjeno
Najfinije slastice ponekad su najlakše za pripremanje. Upravo u to uvjerili smo se kada smo nakon što smo isprobali posve improvizirane Nutella kuglice koje su oduševile cijelu obitelj, a posebno djecu. Jer kolače koji u bilo kojem obliku sadrže Nutellu malo tko ne voli. Recept za tvoj novi omiljeni kolač za svaku prigodu samo što nije stigao...
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 5 žlica šećera
- 1 vanilija šećer
- 6 žlica brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice ulja
- 1/2 dl mlijeka
Krema:
- 10 žlica Nutelle ili tamnog dijela Linolade
- 6-8 žlica mlijeka
Glazura:
- 100 g čokolade po ukusu (mliječna, bijela, tamna) otopljene na pari
- krupno nasjeckani lješnjaci
Priprema:
- Za potrebe ovog kolača napravit ćeš i uništiti jedan biskvit, ali može djelovati terapeutski. Naime, biskvit napravi kao što ga inače radiš. Neke od popularnih varijanti kažu da prvo bjelanjak i šećer umutiš u gusti snijeg, a onda korak po korak dodaješ ostale sastojke - žumanjak, ulje, mlijeko, vanilija šećer i kakao u prahu.
- Posljednje dodaješ prašak za pecivo i brašno, ali njih je, kako kaže jedan od mitova u uspješnim biskvitima, potrebno umutiti drvenom žlicom, a ne mikserom.
- Biskvit peci na 180 stupnjeva između 20 minuta i pola sata, ovisno o jačini pećnice. Je li gotov najlakše je provjeriti ako biskvit ubodeš čačkalicom ili vilicom. Ako čačkalica ili vilica iz njega izađu čiste, znači da je gotov.
- Nakon što se biskvit ispekao i ohladio, potrebno ga je izmrviti rukom na što sitnije komade.
- Potom u njega treba dodati obilnih 10 žlica Nutelle i polako dodavati mlijeko. Mlijeko dodaj oprezno kako cijelu smjesu ne bi pretjerano razrjedila.
- Smjesu ostavi da se malo stisne, a onda kreni u oblikovanje kuglica. Oblikuj kuglice srednje veličine (težine cca. 20 grama).
- Po želji, svaku kuglicu jednom stranom namoči u otopljenu čokoladu pa pospi mrvicama lješnjaka.
Iako su fine i same, mogu biti puno zabavnije ako ih kasnije naknadno umočiš u čokoladu i ukrasiš dekorativnim mrvicama. Ovdje definitivno možeš pustiti mašti na volju i igrati se s bijelom čokoladom, crnom čokoladom, lješnacima i bademima te hrpama šarenih mrvica. Osim toga, ove male okruglice jako je lako pretvoriti u popularne kolače na štapiću, tzv. cake popse. Ako ti je pri ruci imaš duge čačkalice, zabodi ih u kuglice i svima se hvali kako si odličan chef!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.