Life&style

Internet se podijelio: je li torta s ribicama prekrasna ili pomalo gnjusna

  • Umjetnost dolazi u mnogo oblika, pa čak i na tanjuru s hranom
  • Tortu u čijoj poput jezerca plavoj glazuri plivaju ribice neki smatraju remekdjelom, a neki odbojnom
  • Ribice su tako vjerno prokazane da izgledaju kao prave. Čekaj... jesu li stvarno prave?
Možda vas zanima Priča iz vagine: O maternici i drugim "ženskim temama" moramo razgovarati otvorenije Rubrika Life&style Life&style

Kanadska zaljubljenica u kuhanje i pečenje kolača Grace (petrichoro na Instagramu) uživa različitoj hrani davati zanimljive oblike stvarajući na tanjuru mala umjetnička djela. Tako je nedavno objavila sliku plave žele torte koju je ispekla za Dan očeva. U poput jezerca plavoj glazuri, među lopočima plivaju koi ribice. Tako uvjerljive kao da ih je izvadila iz akvarija i stavila na tortu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

a koi pond mousse cake for father’s day! ‎ ‏‏‎ ‎ i’ve had this project on my to-do list for the longest time but i’ve always been too intimidated to start.. but i decided to take the plunge this week and i’m very glad i did :) ‎ ‏‏‎ ‎ i love making small and intricate things, and i had so so much fun working on the lilies and koi ‎ ‏‏‎ ‎ everything on the cake is edible! (the cattail stems are little pieces of dry bamboo, and bamboo is *technically* edible, right? 😅) it was my first time working with bean paste and agar based jello so there was a lot of trial and error,, i was up til 5am but id say it was worth it ‎ ‏‏‎ ‎ layers: agar almond jelly blueberry mousse white chocolate mousse black sesame chiffon cake

A post shared by grace ! (@petrichoro) on

Naravno da nije, napravljene su od šećerne mase, no ipak nekima je unatoč ljepoti, torta pomalo degutantna kad zamisle da zagrizu u ribicu. Inače, koi ribe odnosno obojene sorte amurskog šarana zbog svog dekorativnog izgleda stavljaju se u vanjske ribnjake, vodene vrtove i akvarijie. Usto, u japanskoj kulturi vjeruje se da privlače sreću, bogatstvo i duhovne vrijednosti pa su omiljen motiv.

Kaže da je kuhati učila gledajući na televiziji kulinarske šouove, a iza svake njezine kreacije stoji puno pokušaja i pogrešaka. Ukus njezinih roditelja i način na koju kuhaju je tradicionalan dalekoistočni tako da se u kući dok je bila mala nikad nisu pekli kolači - sve što danas o njima zna naučila je sama. 

Možda vas zanima Ovo je 10 najljepših torti za vjenčanje na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Ipak, u njezinim kreacijama s hranom vidi se utjecaj japana odakle potječe - mnogo je jela s rižom, a za crne alge kaže da ih redovito koristi da izradi oči raznim likovima koji se pojavljuju na njezinim tanjurima poput medvjedića, pokemona, pandi, magaraca...

Photo: Instagram@pertichoro

Komentari 0