Life&style

Internet gori zbog ovoga nevjerojatnog recepta, a Talijani ga redom proklinju! Kome ćeš se prikloniti?

  • Svako malo internetom zavlada recept koji slavi neku nacionalnu kuhinju, a najčešće dolazi iz američke produkcije
  • Tako je bilo i ovaj put kad je priprema naizgled talijanskog jela podijelila ljude na one koji ga jedva čekaju probati i one koji ga ne prestaju ismijavati
  • Špageti omotani u juneće pljeskavice samo su početak recepta, a evo što kažu ljudi...

Špageti, nekuhani, omotani u mljevenu govedinu, preliveni vinom, gotovo litrom, uz luk, na koje se ulijeva sos od rajčice i riba sir... Za jednog Talijana previše je ovdje kombinacija. No o ovome jelu priča internet i ljude dijeli na one koji bi ga probali i one koji ga začuđeno i sumnjičavo samo promatraju.

Donosimo ti video neobičnog načina pripreme hrane koja bi Amerikancima trebala biti improvizirana talijanska kuhinja. Talijanima baš i ne. Pripremili su ga, pretpostavljamo, supružnici, a dok je supruga pripremala hranu, suprug je oduševljeno čekao da jelo bude spremno i dodavao napetost tijekom pripreme. "Jedva čekam da vidim kako izgleda", rekao je.

Prvi je korak špagete omotati pljeskavicom, zatim staviti na tavu s uljem kako bi se meso ispeklo. Donekle. Nakon toga dodati češnjak, a zatim i grubo narezane paprike i na to sve još veće komade luka. "Ovo izgleda baš kao iz restorana", komentirao je suprug. Preko toga se prelijeva poprilična količina vina, a zatim i sos od rajčice. "Sviđa mi se što radiš", dodao je.

Možda vas zanima Načinom na koji kuha špagete (bez vode!) djevojka je uzbunila internet. No jelo je stvarno brže gotovo... Rubrika Video Video

"Ovo je za sve Talijane", kaže žena, "i neće se sigurno niti jedan Talijan na ovo naljutiti". Nakon toga se cijelo jelo prekriva naribanom mozzarellom i stavlja u pećnicu, a rezultat je - "pizza od vina". Zanimljivo...

Možda vas zanima Ovaj recept za kremastu tjesteninu s ricottom je osvojio internet, a sve je gotovo za 10 minuta! Rubrika Life&style Life&style

Video je objavljen na Facebook stranici The Pun Guys koja često objavljuje neobične snimke vezane uz hranu i njezinu pripremu i to uz hrpu sarkastičnih komentara. I ovaj je video dobio puno opaski na račun "talijanskog jela". "Mislili ste da se Talijani na ovo neće naljutiti. E pa jesmo...", glasio je jedan komentar. "Upravo sam pričao s Talijanima. Na putu su prema vama", glasio je drugi. "Čak nisam ni Talijanka, a ovo me uvrijedilo", napisala je jedna pratiteljica.

 | Autor: Facebook Facebook

Ipak, nekima se ovo jelo svidjelo. "Ovo izgleda prilično dobro", glasio je jedan od rijetkih komentara. Međutim, količina onih koji ga ismijavaju zapravo je poprilična. "Ovo će samo izazvati nasilje kod svih talijanskih baka", zaključili su simpatični i zabavni komentatori. A što ti misliš? Bi li se usudila svojim najbližima poslužiti ovo jelo?

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nema do špageta a la napoli.