Life&style
1/41

Interijeri iz 1001 noći

Indijski grad Jodhpur u Radžastanu, poznat i kao 'Plavi grad', dom je mnogih palača, tvrđava i hramova, ali i hotela Raas koji priča priču o bogatoj povijesti ove pokrajine i same Indije.

 | Autor:

Smješten sjeveroistočnoj četvrti ovog utvrđenog drevnog grada usred pustinje, hotel Raas se doima poput mjesta iz bajke. Jedan od najskupljih i najluksuznijih hotela na svijetu je putovanje u bogatu povijest Indije i romantične priče poput one o Taj Mahalu. Sam hotel nalazi se u sjeni Mehrangarhove palače i vrata, a osnovu čine četiri zgrade od poznatog crvenog kamena koji je ovaj dio Indije učinio svjetski poznatim.

 | Autor:

Najstarija zgrada, Haveli, dovršena je krajem 18. stoljeća i pravi je primjer rajputske arhitekture, dok je najnovija, Baradari, dovršena sredinom 19. stoljeća i zapravo je višenamjenski otvoreni paviljon koji je služio kao mjesto relaksacije za feudalce. Zgrada Pol je bivša zgrada za sluge i stražu dok je Dari-Khana (u prijevodu Odaja tepiha) bila gostinjska kuća. Uz četiri glavne zgrade nalazi se mali hram te nekadašnje staje i moderni hotel.

 | Autor:

Danas je taj kompleks najpoznatiji prvi dizajnerski hotel u Jodhpuru te rijetko viđen spoj autohtonog i luksuznog. Mnogi vjeruju kako je ovaj hotel najbolje utjelovljenje radžastanskog duha, povijesti i arhitekture. Iza svakog kuta čeka vas nešto novo, mistično i drevno uz osjećaj kako ovaj hotel čini mikrokozmos unutar grada.

 | Autor:

Novije zgrade hotela su uređene moderno i suvremeno uz tek pokoji element ili detalj koji vas podsjeća da ste ipak u Indiji. Čak i moderni elementi stavljaju naglasak na spajanje starog i novog, modernog i tradicionalnog, poznatog i nepoznatog. Paleta boja u zemljanim nijansama daje topao i suvremen ugođaj, istodobno zadržavajući dozu mističnosti koju Indija posjeduje. Dominiraju boje koje oni sami opisuju kao boju ružičastog pješčenjaka, crni terazzo i Jodhpursko plava. Umjesto reljefa po kojima je Indija poznata, moderni apartmani obloženi su tapetama s teksturom koje su idealna zamjena za kamen.

 | Autor:

Dodatnom osjećaju luksuza doprinosi činjenica da cijeli kompleks ima samo 39 soba, od čega je sedam suita s odvojenim dnevnim boravcima, velikim kupaonicama i balkonima. Čak 35 soba ima pogled na Mehrangarh utvrdu, dok preostale četiri sobe imaju pogled na privatni vrt

 | Autor:

Posebnu pažnju zaslužuje spa centar koji oduzima dah svojom drevnom arhitekturom. Idealno mjesto za opuštanje nema nikakve veze sa suvremenim uređenjem. Filigranski reljefi i lukovi će pružiti autohtoni ugođaj indijskih spa tretmana u kakvima su uživale maharani.

 | Autor:

U ovom hotelu ćete, baš kao u egzotičnim pričama, uživati u stalnoj igri svjetla i sjene, magičnim eksterijerima i prekrasnim detaljima te arhitektonskim rješenjima. Bazen bez ruba na koji se nastavlja sunčalište jedno je od najprivlačnijih mjesta u samom sklopu hotela kada govorimo o eksterijeru, ali isto se može reći i za balkone i terase te restorane koji izgledaju kao iz Bollywoodskih filmova. Svaki kutak krije neku tajnu, baš kao i indijske legende i bajke.

 | Autor:

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0